ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα συμφώνησαν στην συνάντηση της Τετάρτης πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί το άρθρο 57 του κανονισμού της UEFA, στον ελληνικό κανονισμό αδειοδότησης. Όποια ομάδα δεν εξασφαλίζει άδεια θα υποβιβάζεται.

Η συνάντηση που είχαν η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα στο γραφείο του προέδρου της ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένου έβγαλε ειδήσεις που αφορούν σε μεγάλο βαθμό τον Παναθηναϊκό. Αυτό διότι δεν τέθηκε από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κανένα θέμα αλλαγής των ποινών για τις ομάδες που δεν εξασφαλίζουν αδειοδότηση.

Τι σημαίνει αυτό; Όποια ομάδα δεν εξασφαλίζει άδεια, αυτόματα θα υποβιβάζεται. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε πως δεν υπάρχει κανένα πεδίο εφαρμογής του άρθρου 57 του κανονισμού της UEFA και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μπει στον ελληνικό κανονισμό για την αδειοδότηση των ομάδων.

Η Σούπερ Λίγκα ζήτησε παράταση 15 ημερών ώστε οι ΠΑΕ να έχουν περισσότερο χρόνο στην διάθεση τους για την ρύθμιση των οφειλών τους. Να λήξει δηλαδή η σχετική προθεσμία στις 15 Απριλίου και όχι στις 31 Μαρτίου όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Είναι ένα αίτημα της Λίγκας που θα εξεταστεί. Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί το αίτημα της Λίγκας προς την ΕΠΟ, να σταλεί στην ΟΥΕΦΑ στις 31 Μαΐου η αδειοδότηση μόνο των ομάδων που έχουν κερδίσει την συμμετοχή τους στην Ευρώπη.