Ο Ατρόμητος πέτυχε πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0, με την ομάδα του Περιστερίου να πετυχαίνει την έβδομη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίδοση του Ατρομήτου, καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει εφτά εκτός έδρας νίκες στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πόντους στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και πιο συγκεκριμένα στο 91′. Σκόρερ ήταν ο Χατζηισαΐας, ο οποίος έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη χαρίζοντας στον Ατρόμητο μια σπουδαία νίκη.

Ασταμάτητος

Πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε και ο ΠΑΣ επί του Πλατανιά με 3-0 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε. Ο ισπανός επιθετικός πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας των Ιωαννίνων και οδήγησε τους φιλοξενούμενους στην άνετη επικράτηση. Ο Κόντε άνοιξε το σκορ στο 47′ και στο 51′ έκανε το 2-0 ενώ το τρίτο γκολ του ΠΑΣ σημείωσε ο Μπέριος τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ομάδα των Ιωαννίνων είχε και δύο δοκάρια με τους Μπετρά και Μιχαήλ. Σε ό,τι αφορά τον Πλατανιά, η ομάδα της Κρήτης δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης και πλέον είναι απίθανο να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Βήμα σωτηρίας

Η Κέρκυρα υποδέχθηκε τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της παραμονής, με τους Φαίακες να κατακτούν υπερπολύτιμη νίκη με 2-0. Οι νησιώτες κατάφεραν να ξεκολλήσουν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού (εκεί που είναι πλέον η Ελαφρά Ταξιαρχία) και ατενίζουν το μέλλον τους στην κατηγορία με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Η Κέρκυρα προηγήθηκε στο 40′ όταν ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον γκολκίπερ του Απόλλωνα, Τσόβιτς. Αρχικά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια την πλάτη του Τσόβιτς και κατέληξε στα δίχτυα. Η Κέρκυρα έψαξε στο δεύτερο ημίχρονο και το δεύτερο γκολ και κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη της με τον Επστάιν στο 68′. Ο Γερμανός βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσόβιτς, πλάσαρε σωστά και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-0).

«Δραπέτευσε» με νίκη

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη στη Λιβαδειά με 2-1 και η ομάδα του Αγρινίου μπορεί να αισθάνεται πολύ άνετα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς χάρη σε δύο πέναλτι του Μοράρ (37′ και 59′) ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού Επασί αποβλήθηκε στη φάση του δεύτερου πέναλτι. Η ομάδα της Λιβαδειάς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 39′ με τον Μαρκόβσκι αλλά στάθηκε άτυχη καθώς είχε δύο δοκάρια. Το πρώτο με τον Σουμπίνιο στο 17′ και το δεύτερο με τον Τσαμπούρη στο 75′.