Πολύ μεγάλη νίκη, που της επιτρέπει να ελπίζει πια βάσιμα στην παραμονή, σημείωσε η Λας Πάλμας, που επιβλήθηκε της Βαλένθια με 2-1 στο «Gran Canaria» και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Όπως η Τζιρόνα νωρίτερα έτσι και οι νησιώτες δούλεψαν και για την… Μπαρτσελόνα, αφού οι «νυχτερίδες» διατηρούν μεν την τρίτη θέση, αλλά έχασαν έδαφος. Η ομάδα του Μαρσελίνιο προηγήθηκε (όπως συνηθίζει) νωρίς, αλλά η αποβολή του Γκάμπριελ Παουλίστα στο 53΄ έκρινε το παιχνίδι, καθώς στην ίδια φάση έκανε πέναλτι (χέρι), με το οποίο ο Ρότζερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ από τα 11 μέτρα. Στο 88΄ η Βαλένθια έμεινε με 9 παίκτες, αφού αποβλήθηκε και ο Ρούμπεν Βέθο, επίσης με δεύτερη κίτρινη, για αγκωνιά στο πρόσωπο του Καλέρι.

Η Τζιρόνα είναι πολύ σκληρή ομάδα και το απέδειξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς πήρε ισοπαλία στο Wanda Metropolitano.Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό με τον Γκριζμάν αλλά δεν κατόρθωσε να «κλειδώσει» το παιχνίδι και το πλήρωσε, καθώς στο 73΄ ο Πόρτου έδωσε το βαθμό στους Καταλανούς.

Σημαντική νίκη της Σεβίλης, για την 20η αγωνιστική της La Liga, καθώς νίκησε στη Βαρκελώνη την Εσπανιόλ με 3-0. Η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Φράνκο Βάσκες (15′), Πάμπλο Σαράμπια (34′) και Λούις Μούριελ (90′). Ηταν η πρώτη νίκη της Σεβίλης στο πρωτάθλημα με τον Βιντσέτζο Μοντέλα στον πάγκο.

Σε άλλο ματς:Βιγιαρεάλ-Λεβάντε 2-1(26΄ πεν. Τριγέρος, 50΄ Τσέρισεφ – 90΄+4 πεν. Ρότζερ).