Κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμα μεγαλύτερη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ έχει από χθες η ΑΕΚ, καθώς η κλήρωση που έγινε στη Νιόν για τα ζευγάρια της φάσης των 32 έφερε στον δρόμο της την Ντιναμό Κιέβου. Η ομάδα από την Ουκρανία δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση… φόβητρο για την ΑΕΚ, που θα διεκδικήσει τις σημαντικές πιθανότητές της για πρόκριση στους 16 του θεσμού, στα διπλά παιχνίδια που θα γίνουν τον Φεβρουάριο. Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων (που ανταμώνουν για πρώτη φορά) θα διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ η ρεβάνς στις 22 του ίδιου μήνα, στο Κίεβο. Στην Ενωση πάντως επιχείρησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, με τον Μανόλο Χιμένεθ να υποστηρίζει μάλιστα πως η Ντιναμό δεν ήταν μία από τις ομάδες που επιθυμούσε να βρεθεί απέναντι στην ΑΕΚ, αν και αναγνώρισε πως υπήρχαν σαφέστατα πιο δυνατοί πιθανοί αντίπαλοι, οι οποίες θα μπορούσαν να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στην ομάδα του.

«Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν αντίπαλο που δεν θα επιθυμούσα, έχοντας παίξει με έναν παρόμοιο, όπως ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ισως να μην έχει την ίδια φήμη με την Ατλέτικο ή την Αρσεναλ, αλλά έχει την ίδια δύναμη με αυτές. Οι ουκρανικές ομάδες έχουν υψηλό μπάτζετ και ρόστερ με μεγάλους παίκτες και το να παίξεις εκεί τον Φεβρουάριο είναι κάτι πολύ δύσκολο. Αυτή είναι η κλήρωση, εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα δύο παιχνίδια για να πάρουμε την πρόκριση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισπανός τεχνικός.

«Να το χαρούμε»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μηνάς Λυσάνδρου τόνισε πως η ΑΕΚ έχει ήδη πετύχει τον φετινό της ευρωπαϊκό στόχο και τα δύο ματς που έρχονται με την Ντιναμό αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία για επιπλέον κέρδη. «Η μέχρι τώρα πορεία μας είναι πετυχημένη. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια ούτε λόγια απαισιοδοξίας. Εχουμε προγραμματισμό, κάνουμε σωστή δουλειά, με σοβαρότητα και μέθοδο για να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με ηρεμία. Νομίζω πως θα απολαύσουμε τα παιχνίδια στη φάση των 32 και γιατί όχι να πάμε ένα βήμα παρακάτω» είπε ο Μηνάς Λυσάνδρου. Τα παραπάνω πάντως χαρακτηρίζουν και το κλίμα που επικρατούσε στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν χθες η αποστολή της ΑΕΚ, μιας και από εκεί πληροφορήθηκαν οι παίκτες και τεχνικό τιμ τα νεότερα από τη Νιόν. Ολοι τόνιζαν πως εφόσον παρουσιαστούν όπως πρέπει, θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση και να δείξουν ένα καλό πρόσωπο, όπως έκαναν και στη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή τους πορεία.

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ

Τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Η Ντιναμό Κιέβου, που θα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ενώ στο ουκρανικό ποδόσφαιρο αποτελεί την πλέον παραδοσιακή δύναμη. Στην πλούσια ιστορία της, αριθμεί 13 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα επί Σοβιετικής Ενωσης και 15 πρωταθλήματα και 11 Κύπελλα στην Ουκρανία.

Τα τελευταία χρόνια, η Ντιναμό έχει χάσει ένα μέρος της ευρωπαϊκής της λάμψης, με τις συμμετοχές της στο Τσάμπιονς Λιγκ να μην είναι πλέον σταθερές. Τα σκήπτρα στην Ουκρανία έχει πάρει η Σαχτάρ και οι δυο τους μονομαχούν και για το φετινό πρωτάθλημα. Εκεί όπου η Ντιναμό βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από τον σύλλογο του Ντόνετσκ, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οον αφορά την μέχρι τώρα ευρωπαϊκή της πορεία, στην φάση των ομίλων τερμάτισε στην πρώτη θέση του γκρουπ της, έχοντας τέσσερις νίκες (3-1 εντός τη Σκεντερμπέου, 2-3 την Παρτιζάν εκτός και 4-1 εντός, 0-1 τη Γιουνγκ Μπόις) μία ισοπαλία (2-2 με τη ΓιάνγκΜπόις στην Ουκρανία) και μία ήττα (από την αλβανική Σκεντερμπέου με 3-2).