Τα σουτ που δεν μπήκαν την κρίσιμη στιγμή στη Ζαλγκίριο Αρένα τα έβαλε όλα στο Αλεξάνδρειο ο Παναθηναϊκός.

Οι πρωταθλητές ισοφαρίζοντας το φετινό τους ρεκόρ με 13 τρίποντα και τρομερό ποσοστό (13/24, εκ των οποίων 7/11 στο πρώτο μέρος !) ουσιαστικά «εκτέλεσαν» τον Αρη περνώντας αέρα (88-70) από τη Θεσσαλονίκη για το 8/8.

Ο πλουραλισμός στην επίθεση (σκόραραν και οι 12 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Πασκουάλ!) και ο εκπληκτικός Νικ Καλάθης (18π. και 8 ασίστ) σε συνδυασμό με τη ευστοχία έξω από τα 6.75 ήταν αρκετά για να είναι η διαφορά σταθερά κοντά στους 20 πόντους σχεδόν σε όλο το παιχνίδι (μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου) και με τον ισπανό τεχνικό να βλέπει θετικά στοιχεία και από τους Ογκαστ (8π., 6 ριμπ.) και Μήτογλου (5π., 4 ριμπ.).

Πρόσωπο του αγώνα (εξαιρετικός μάλιστα για τον Αρη με 11π. και 7 ριμπ.) φυσικά ο πρώην Πράσινος Λευτέρης Μποχωρίδης για τον οποίο έσταζε μέλι ο πρώην προπονητής του: «Τον αγαπώ, είναι ένα εξαιρετικό παιδί και έξυπνος παίκτης. Τον προπονούσα για ενάμιση χρόνο, είναι πολύ καλός αλλά έχουμε πολλούς παίκτες στη θέση του και θεωρώ ότι ο Αρης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία γι’ αυτόν. Σήμερα απέδειξε την ικανότητά του και τον χαρακτήρα του και του εύχομαι τα καλύτερα» είπε ο Τσάβι Πασκουάλ για τον πρώην παίκτη του.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αρη Παναγιώτης Γιαννάκης, που βλέπει την ομάδα του να έχει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, παραδέχτηκε: «Θέλουμε βοήθεια και πιστεύω ότι θα την έχουμε από τη διοίκηση. Και έχει αξία αυτό που θα κάνουμε να έχει και μέλλον, να έχει και επόμενη μέρα».

Και πάλι Giannis!

Αγγιξε το πρώτο φετινό του τριπλ νταμπλ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς σε μεγάλη νίκη (117-100) επί των Γιούτα Τζαζ. Ο έλληνας σέντερ είχε 37 πόντους με 14/22 σουτ (εκ των οποίων το ένα τρίποντο), 8/9 βολές, ενώ μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε και 7 ασίστ.