Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί το βράδυ της Κυριακής τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Από τη μια πλευρά ο Δικέφαλος του Βορρά ψάχνει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν κι απ’ την άλλη οι Πράσινοι αναζητούν ένα αποτέλεσμα που θα βάλει τέλος στο αρνητικό σερί. Τέσσερα συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη μετράει στο πρωτάθλημα το Τριφύλλι, κι αυτό είναι αν μη τι άλλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό.

Το σκηνικό, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς της φετινής σεζόν στην έδρα του ΠΑΟΚ, θα είναι διαφορετικό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξέτισε την ποινή της και η Τούμπα αναμένεται να γεμίσει στο μεθαυριανό παιχνίδι, καθώς έχουν διατεθεί σχεδόν όλα τα εισιτήρια. Οι προπονητές των δύο ομάδων καταστρώνουν τα πλάνα τους, αλλά είναι σίγουρο πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού καλείται να κρατήσει ενωμένη την ομάδα του σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και στο μυαλό του έμπειρου κόουτς υπάρχουν αγωνιστικά πλάνα αλλά υπάρχουν και τα οικονομικά προβλήματα που βασανίζουν τον Παναθηναϊκό.

Περιμένει Πρίγιοβιτς

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την προπόνηση της Πέμπτης την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο παιχνίδι, αλλά ο Λουτσέσκου δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζει αν ο Πρίγιοβιτς θα μπορέσει να αγωνιστεί. Ο σέρβος επιθετικός δεν κατάφερε τελικά να προπονηθεί ούτε χθες (έκανε ατομικό) κι αυτό σημαίνει ότι ο ρουμάνος τεχνικός θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι το Σάββατο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Βιεϊρίνια, ο οποίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να δώσει το «παρών» στο ματς με τους Πρασίνους, αλλά ούτε ο Πορτογάλος μπόρεσε να προπονηθεί χθες με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Λουτσέσκου μπορεί πάντως να υπολογίζει σίγουρα στον Κάμπος.

Θετικός ο Κουρμπέλης

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη, τα νέα ήταν καλά για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, καθώς ο Δημήτρης Κουρμπέλης ανέβασε στροφές στη χθεσινή προπόνηση, χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις. Ο μεσοαμυντικός των Πρασίνων θα δοκιμάσει να προπονηθεί σήμερα σε φουλ ρυθμούς με την υπόλοιπη ομάδα και αν τα καταφέρει τότε θα είναι όχι μόνο στην αποστολή, αλλά και στη βασική εντεκάδα του Παναθηναϊκού. Ολα όμως θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή προπόνηση του Τριφυλλιού.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες θα είναι στη διάθεση του Ουζουνίδη και η επιστροφή του αργεντινού μέσου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πρασίνων αποτελεί ευχάριστη είδηση για τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Ολοι διαπίστωσαν άλλωστε ότι οι Πράσινοι είχαν μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, στο ματς με τον Πανιώνιο. Είναι λογικό λοιπόν ο Ουζουνίδης να περιμένει πώς και πώς την επιστροφή του λατινομαερικάνου μέσου, για ν’ αναλάβει ο Βιγιαφάνιες το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας του.