Δεν είναι της… στιγμής. Κάθε άλλο. Μπορεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης να έσβησαν τα Τσάμπιονς Λιγκ φώτα για τον Ολυμπιακό, οι Ερυθρόλευκοι όμως έχουν συμβιβασθεί με την ιδέα καιρό τώρα, συντονισμένοι με το ίδιο το αυτονόητο. Με δυο λόγια: ο δυσκολότερος όμιλος που τους συνέβη ποτέ. Το θέμα είναι του χρόνου να έχουν λιγάκι παραπάνω τύχη.

Καθόλου παράξενο λοιπόν ότι το κοινό τους λίγα λεπτά μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους ζήτησε από την κερκίδα το πρωτάθλημα. Καθόλου παράξενο πως μια σειρά από πρωταγωνιστές είναι ήδη συντονισμένοι στο ίδιο μήκος κύματος. Το ποστάρισε για παράδειγμα ο Ομάρ Ελαμπντελαουί χθες στον λογαριασμό του στα social media: «Μπορεί το ταξίδι μας στο Τσάμπιονς Λιγκ να τελείωσε, αλλά οι στόχοι μας παραμένουν, είναι μπροστά μας! Ολοι μαζί, σαν ένα, θα παλέψουμε για το 45ο πρωτάθλημα και το νταμπλ!». Και όταν ο Ομάρ λέει όλοι, εννοεί όλοι. Αυτός είναι ο παλμός των ημερών στο μεγάλο Λιμάνι. Από τη διοίκηση που αποφάσισε το φινάλε των Καρσελά, Καπίνο, Μίλιτς, Ζντιέλαρ (ήδη κοντά στην Παρτίζαν) ώς τον Τάκη Λεμονή που ήδη προσαρμόζει ανάλογα το αγωνιστικό πλάνο του, καθώς το Σάββατο υπάρχει η επικίνδυνη έξοδος στο Αγρίνιο.

Κι άλλες αλλαγές

Ερχονται και άλλες αλλαγές στο Λιμάνι με θέα τον Ιανουάριο της επανόρθωσης. Από την ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποίηση του Κριστιάν Καρεμπέ στο κόκκινο οργανόγραμμα, μέχρι τους επόμενους προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές. Με τον Εμενίκε να είναι ήδη η ισχυρότερη υποψηφιότητα αλλά και μπόλικα «αουτσάιντερ» να δίνουν εξετάσεις στο επόμενο διάστημα. Ασυνήθεις… ύποπτοι που πρέπει να αποδείξουν πως αξίζουν μια θέση στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Ολοι κρίνονται ώς τον Ιανουάριο, ακόμη και οι ώς εδώ βασικοί όπως φάνηκε από το παράδειγμα του Καρσελά. Υπάρχουν περιπτώσεις σαν τον Προτό, τον Ενγκελς, τον Κούτρη, τον Ταχτσίδη, που ανέβασαν πολύ τις μετοχές τους μέσα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλοι σαν τον Ανσαριφάρντ και τον Σισέ, που το κάνουν από τη Σούπερ Λίγκα. Και άλλοι που σταθερά χάνουν έδαφος. Κρίνονται λοιπόν. Για την ιστορία, θυμίζουμε πως πιθανότατα τον Ιανουάριο έρχονται Βέλλιος και Γιαννιώτης. Και πως ο Γιάγκος Βούκοβιτς, που ώς τώρα παίζει ελάχιστα, σύντομα θα έχει ευκαιρία παραμονής.

Βελτίωση και πρόστιμο

Το τεχνικό τιμ εκτιμά ότι το μομέντουμ είναι καλό για την ομάδα. Καλύτερο, τέλος πάντων, από τα προηγούμενα. Βλέπει βελτίωση και εστιάζει στο γεγονός ότι υπάρχουν μια σειρά από «καλύτερα δεύτερα ημίχρονα» που ανεβάζουν τη διάρκεια της απόδοσης. Εγινε με την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα σε ματς όπου ο Ολυμπιακός είχε μέσο όρο είκοσι τελικές προσπάθειες. Εγινε όμως και με αντίπαλο ολόκληρη Γιουβέντους, με τον Μάριν να έρχεται από τον πάγκο και να αλλάζει γενικώς την εικόνα. Και μιας και ο λόγος για την «αλλαγή» του Γερμανού, ο Σεμπά που έμεινε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα βιάστηκε να… φύγει (οικογενειακώς) από το Γ. Καραϊσκάκης. Δεν είδε ποτέ το δεύτερο ημίχρονο. Χθες ζήτησε συγγνώμη από τον Τάκη Λεμονή. Εγινε αποδεκτή. Το χρηματικό πρόστιμο όμως είναι δεδομένο.