Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ, με στόχο τη νίκη που είναι πιθανό να της δώσει από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Στην περίπτωση που η Αούστρια δεν φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Μιλάνο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε χθες, τόσο στους παίκτες του όσο και στη συνέντευξη Τύπου, πως η ευκαιρία για την εξασφάλιση της πρόκρισης από απόψε δεν γίνεται να χαθεί για την Ενωση. Με την ΑΕΚ να κυνηγά τη νίκη, φροντίζοντας ωστόσο τη διατήρηση της ασφάλειας στην άμυνα.

Ο ισπανός τεχνικός αναμένεται να διατηρήσει το 3-5-2 που εφαρμόζει τελευταία, με τον Τσόσιτς να επιστρέφει στο πλευρό του Βράνιες στην άμυνα και τους Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη να διεκδικούν την άλλη θέση. Αν επιλεγεί ο Ουκρανός, τότε ο Μπακάκης θα βρεθεί δεξιά, με τον Λόπες στο αριστερό άκρο. Σε διαφορετική περίπτωση δεξιά θα βρεθεί ξανά ο Γκάλο.

Στον άξονα θα είναι ο Σιμόες με έναν εκ των Γαλανόπουλου, Αϊντάρεβιτς, ενώ σε ρόλο επιτελικού θα χρησιμοποιηθεί ο Χριστοδουλόπουλος, με τους Λιβάγια και Αραούχο μαζί στην επίθεση.

Εισιτήρια… ενίσχυσης

Η ΑΕΚ έχει γνωστοποιήσει πως στο ματς της Δευτέρας με τον Πλατανιά θα υπάρχει γενική είσοδος στα 5 ευρώ, με τα έσοδα από το εν λόγω παιχνίδι να πηγαίνουν για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Τα εισιτήρια τέθηκαν σε κυκλοφορία με περισσότερους από 1.000 φίλους της Ενωσης να εξασφαλίζουν από χθες μια θέση στο ΟΑΚΑ. Στηρίζοντας έτσι άμεσα αυτή την πρωτοβουλία της ΑΕΚ.

Κίνδυνος βαριάς ποινής

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε χθες στον Μανόλο Χιμένεθ από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, για το περιβόητο συμβάν με τη χειρονομία του ισπανού τεχνικού της ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Θυμίζουμε πως ο Χιμένεθ έχει κληθεί σε απολογία και από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας, με τη διαδικασία να έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως θα αναβληθεί. Ο Χιμένεθ κινδυνεύει βάσει της κλήσης του με βαριά ποινή, που μπορεί να φτάσει έως και την πολύμηνη απουσία του από τον πάγκο της Ενωσης.