Η νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου με 2-1 (με τον λανθασμένο καταλογισμό πέναλτι στη φάση της ισοφάρισης του Δικεφάλου με τον Βιεϊρίνια) έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να πιάσει την ΑΕΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επικράτηση της ομάδας του, αλλά από την άλλη γνωρίζει πως έχει μπροστά του μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Ο λόγος για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά θα δοκιμαστεί στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα όταν απομακρύνεται από την Τούμπα και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ακόμα πετύχει νίκη μακριά από το γήπεδό του. Σε πέντε εκτός έδρας ματς ο Δικέφαλος έχει τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες και αυτό είναι φυσικά ένα πρόβλημα για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του.

Ο ρουμάνος τεχνικός άρχισε να καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς στη Νέα Σμύρνη και όλα δείχνουν ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Μαουρίτσιο, ο οποίος είχε μείνει εκτός πλάνων στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο ματς με τον Ατρόμητο και ο σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής. Το πιθανότερο είναι να εκτίσει την τιμωρία του στο ματς με τον Πλατανιά, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Απώλεια

Ημέρα πένθους η χθεσινή για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο παλιός παράγοντας του Δικεφάλου, Γιώργος Κασιμάτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών. Ο Κασιμάτης έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή τον τελευταίο μήνα, καθώς είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του παλιού παράγοντα της ομάδας.