Είναι δυνατόν η Ρεάλ Μαδρίτης να αποχαιρετά τον τίτλο στην Ισπανία από τη 12η αγωνιστική; Η εφημερίδα «Μάρκα», η φωνή της Βασίλισσας, απαντά εμμέσως πλην σαφώς «ναι».

Το μαδριλένικο ντέρμπι Ατλέτικο – Ρεάλ έληξε χωρίς τέρματα, γεγονός που επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα που νίκησε 3-0 τη Λεγκανές εκτός έδρας να ξεφύγει από τις δύο ομάδες της ισπανικής πρωτεύουσας δέκα βαθμούς.

«Στο τέλος της 12ης αγωνιστικής η Ρεάλ Μαδρίτης πιθανόν να αποχαιρέτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος αν λάβουμε υπόψη την ιστορία, τη στατιστική και όλα όσα έχουν συμβεί τις προηγούμενες σεζόν. Ομάδα που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια ποτέ δεν παρέδωσε πλεονέκτημα 10 βαθμών» έγραψε η «Μάρκα», η οποία κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο τίτλο «Νικήτρια του ντέρμπι ήταν η Μπάρτσα».

Η μεγαλύτερη βαθμολογική «επιστροφή» συνέβη τη σεζόν 1998-1999 όταν η Μπαρτσελόνα κάλυψε μια απόσταση 9 βαθμών από τη Μαγιόρκα που είχε προηγηθεί με 28 πόντους έναντι 19 των Καταλανών στη 14η αγωνιστική.

Το παρελθόν και κυρίως το παρόν δεν τρομάζουν τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος συνεχίζει να πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου: «Υπάρχουν ακόμα πολλά παιχνίδια και πολλοί βαθμοί να διεκδικήσουμε. Είμαι βέβαιος πως η Μπάρτσα θα απολέσει βαθμούς. Οι δέκα βαθμοί μοιάζουν να είναι πολλοί, αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν, είμαι βέβαιος πως θα καλύψουμε τη διαφορά».

Στεγνή ισοπαλία

Το 0-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα μεγάλα όπλα των δύο ομάδων.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν που συμπλήρωσε έξι αγώνες χωρίς γκολ αποδοκιμάστηκε έντονα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ντιέγκο Σιμεόνε. «Ο Γκριεζμάν παραμένει ένας από την οικογένεια και υπερασπίζομαι την οικογένεια μέχρι θανάτου».

Το κοντράστ με την Μπαρτσελόνα είναι έντονο, όχι μόνο γιατί ακόμα και στις κακές της ημέρες νικά με σκορ 3-0, αλλά γιατί ο Λουίς Σουάρες επανήλθε στα γκολ ύστερα από πέντε αγώνες.

«Δεν είχα άγχος για το αν θα σκοράρω. Απλά προσπάθησα να αισθάνομαι καλά. Θέλουμε να παίζουμε καλά, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν και πρέπει να το συνηθίσουμε» δήλωσε ο Ουρουγουανός.

Μελανό σημείο στη νίκη της Μπάρτσα, η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Πικέ, ο οποίος θα απουσιάσει από το ντέρμπι κορυφής με τη Βαλένθια που νίκησε και την Εσπανιόλ με 2-0 και παρέμεινε 4 βαθμούς πίσω από την Μπάρτσα.

Τα αποτελέσματα: Τζιρόνα – Σοσιεδάδ 1-1, Χετάφε – Αλαβές 4-1, Λεγκανές – Μπαρτσελόνα 0-3, Σεβίλλη – Θέλτα 2-1, Ατλέτικο – Ρεάλ 0-0, Μάλαγα – Λα Κορούνια 3-2, Εσπανιόλ – Βαλένθια 0-2.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 34, Βαλένθια 30, Ρεάλ και Ατλέτικο 24.