Το μαρτύριο της σταγόνας βιώνουν καθημερινά στον Παναθηναϊκό. Από την ημέρα που ξεπέρασαν το σοκ από την ανακοίνωση της απόφασης του Γιάννη Αλαφούζου για παύση της χρηματοδότησης της ΠΑΕ και έβαλαν κάτω τους αριθμούς, τις υποχρεώσεις, τις δόσεις, τα διακανονισμένα χρέη και συνειδητοποίησαν πώς έχουν τα πράγματα, αναζητούν κάθε μέρα τρόπους για να βγάλουν τον μήνα. Ετσι θα πάει ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος της σεζόν ή έως ότου «σκάσει»! Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, που λένε και οι μισθοσυντήρητοι, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν από τη λαίλαπα των φορολογικών υποχρεώσεων, των χαρατσιών και των μειώσουν σε μισθούς και συντάξεις.

Με μπακαλίστικους υπολογισμούς ο ΠΑΟ αναζητά μέχρι το τέλος του 2017 περί τα 5 εκατ. ευρώ για να μη βαρέσει κανόνι. Να μην αποκτήσουν οι ποδοσφαιριστές του δικαίωμα προσφυγής και αρχίσει το καράβι να βουλιάζει. Από αυτά, τα 2 εκατ. αφορούν την Εφορία, για την οποία ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ανακοινώσει τη δέσμευσή του να την αναλάβει. Επομένως το ζητούμενο είναι 3 εκατ. ευρώ το επόμενο δίμηνο, που σημαίνει σχεδόν 1,5 εκατ. τον μήνα. Γιατί είπαμε: μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει.

Η ανησυχία

για Μολέντο

Για να εξασφαλιστεί το συγκεκριμένο ποσό, είναι αυτονόητο πως δεν αρκεί η συγκλονιστική, είναι η αλήθεια, στήριξη του κόσμου ο οποίος κάνει sold out σχεδόν σε κάθε αγώνα της ομάδας. Η λύση είναι οι μεταγραφές, με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Αμεσα πώληση, με όρο για προκαταβολή εντός του μήνα και παραχώρηση του παίκτη τον Ιανουάριο ή στο τέλος της σεζόν.

Ο Λουντ είναι ο βασικός υποψήφιος. Αλλά προφανώς δεν φθάνει. Οι δύο επόμενοι που βρίσκονται στη λίστα, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις, είναι ο Μολέντο (φωτογραφία) και ο Κουρμπέλης. Μάλιστα στον Παναθηναϊκό «φοβούνται» ότι ο βραζιλιάνος άσος, που είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας αλλά και του πρωταθλήματος, έχει μπει στο μάτι άλλων ομάδων της Superleague, οι οποίες όμως δεν πρόκειται να μπουν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που σε 7 μήνες μπορούν να τον υπογράψουν χωρίς κόστος, γιατί να δώσουν χρήματα στους Πράσινους; Ο ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος φόβος για τον ΠΑΟ, που θα ήθελε να πωλήσει τον Μολέντο και να μη χάσει την ευκαιρία για μια μεγάλη οικονομική ανάσα. Σημειώστε όμως και το όνομα ενός Ελληνα. Ο Κουρμπέλης, για τον οποίο υπήρχαν ενστάσεις όταν ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτησή του, κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει αποκτήσει εμπορική αξία στο χρηματιστήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οπως και να ‘χει, εντός των επόμενων 24ώρων πρέπει να βρεθεί τρόπος για μία ή δύο μεταγραφές που θα αποτελέσουν οικονομικό σωσίβιο για την ομάδα.

Οι διαιτητές στέλνουν την ΕΟΚ στο ΑΣΕΑΔ

Η κόντρα των τεσσάρων διαιτητών της Ευρωλίγκας (Γκόντας, Κορομηλάς, Φούφης, Παπαπέτρου) με την ΕΟΚ και την ΚΕΔ συνεχίζεται και οσονούπω κορυφώνεται. Η αλήθεια είναι πως οι αντιδράσεις της ομοσπονδίας δείχνουν εκνευρισμό και ολίγον από πανικό. Πριν από λίγες ημέρες η ΕΟΚ έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ και την ΟΔΚΕ προκειμένου να καλέσουν τους τέσσερις «αντάρτες» (;) σε απολογία γιατί αποδέχονται ορισμούς στην Ευρωλίγκα και γιατί έχουν, λέει η επιστολή, προβεί σε δηλώσεις που προσβάλλουν το κύρος του ΔΣ της ΕΟΚ και της ΚΕΔ.

Το οξύμωρο βεβαίως είναι ότι οι τέσσερις ρέφερι είναι στην Ευρωλίγκα εδώ και 18 μήνες, αλλά η ΕΟΚ δεν αντιδρούσε. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι οι Γκόντας, Κορομηλάς, Φούφης, Παπαπέτρου προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ κατά της ομοσπονδίας και της Επιτροπής και η υπόθεση εκδικάζεται την προσεχή Πέμπτη. Οι διαιτητές ζητούν να οριστούν σε αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων, από τις οποίες τους έχει αποκλείσει σιωπηρά η ΕΟΚ και να κριθεί παράτυπος ο αποκλεισμός τους. Οποια όμως κι αν είναι η απόφαση, οι διαιτητές είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν και στα δικαστήρια. Κάτι ακόμη που αφορά την επιστολή της ΕΟΚ στην ΚΕΔ, για την κλήση των διαιτητών σε απολογία. Στο εξώδικο που έστειλαν οι «κομμένοι» ζητούσαν να πληροφορηθούν τους λόγους που ενώ «βρίσκονται στη λίστα των ελλήνων διεθνών διαιτητών FIBA Active», κόπηκαν από τη λίστα που έδωσε η ΕΟΚ στον υπεύθυνο διαιτησίας της VTB League, Νίκο Πιτσίλκα, ως επιλέξιμοι για τους αγώνες της λίγκας. Αλλά η ΕΟΚ αναφέρει πως οι διαιτητές διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα των FIBA Active. Μπερδευτήκαμε κι εμείς!

Αδικία για τον Μάνταλο

Τεράστια εμφάνιση για την ΑΕΚ χθες στο ΟΑΚΑ με την πλούσια Μίλαν. Οι Κιτρινόμαυροι μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά το μεγάλο κρίμα από τη χθεσινή βραδιά ήταν η απουσία του Πέτρου Μάνταλου. Από αυτήν τη «γιορτή» ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι… άδικο που έλειπε.

ΚΟΥΙΖ

Ισχυρός παράγοντας, που εδώ και χρόνια κατορθώνει να προσφέρει στην ομάδα του ρόστερ που την καθιστούν ανταγωνιστική και να έχει επιτυχίες, τελευταία αντιμετωπίζει θέμα ρευστότητας. Δεν είναι κάτι παράλογο, ούτε είναι θέμα που προκαλεί έκπληξη ή ξενίζει. Το… χαρτί όμως σύντομα θα γυρίσει για τον παράγοντα. Το φύλλο θα στρώσει, μιας και περιμένει να περάσει νόμος που θα ανοίξει το πεδίο όπου δραστηριοποιείται και θα έχει έσοδα που θα του δώσουν άνεση. Μεγάλη άνεση! Ποιος είναι;