Είναι υπερβολικό αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Η Σούπερ Λίγκα είναι φέτος ίσως το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ανταγωνιστική, με ανατροπές που κόβουν την ανάσα, με γκολ σπάνιας ομορφιάς και την έννοια του φαβορί να έχει εξατμιστεί.

Ομάδες –άλλοτε «χαρτοπόλεμος» –ατσαλώθηκαν και αρνούνται να χάσουν. Σκότωσαν τον φόβο τους για το κόκκινο, το κιτρινόμαυρο, το μαυρόασπρο, το πράσινο.

Η Σούπερ Λίγκα έχει μετατραπεί σε ένα πεδίο μάχης. Σε οποιαδήποτε στροφή κρύβεται και ένα Βατερλώ.

Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στον Παλαιό Κόσμο που ο πρώτος στη βαθμολογία (ΠΑΟΚ) από τον τέταρτο (Λεβαδειακός) έχει διαφορά μόλις δύο βαθμών.

Σε επτά αγωνιστικές ο ένοικος του ρετιρέ έχει αλλάξει τρεις φορές. Κατά σειρά Ολυμπιακός, ΑΕΚ και τώρα ΠΑΟΚ και πιθανόν να αλλάξει και τέταρτη την επόμενη αγωνιστική.

Προσέξτε τις λεπτομέρειες των ποιοτικών χαρακτηριστικών –όπως λένε και οι δημοσκόποι –της ανόδου των δεικτών της ανταγωνιστικότητας. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Η δεύτερη ΑΕΚ έχει νικήσει μόλις μία φορά τη Λαμία στο ουδέτερο γήπεδο του Περιστερίου με το πέναλτι – δώρο του Βάτσιου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας, στα εντός έδρας παιχνίδια με μία νίκη σε τρεις αναμετρήσεις. Και το πιο εντυπωσιακό: Ατρόμητος και Λεβαδειακός παραμένουν –μαζί με τον ΠΑΟΚ –αήττητοι, με δύο βαθμούς πάνω από τον Ολυμπιακό.

Οι κακές συνήθειες βέβαια δεν κόβονται. Η κριτική στη διαιτησία παραμένει à la cart. Οταν χάνει ο Ολυμπιακός, οι διαιτητές παίζουν 50-50. Οταν νικά, όπως στο ματς με τον Πανιώνιο, ζητούνται αποκεφαλισμοί.

Γενικώς και αορίστως. Το καλύτερο πάντως ήταν η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης που βάλλει κατά του διαιτητή για το ματς με την Κέρκυρα γιατί δεν είδε τα 15 λεπτά καθυστέρησης της ομάδας του Νησιού των Φαιάκων. Σε μια νεφελοσκεπή πνευματική ομφαλοσκόπηση, η οικογένεια Μονεμβασιώτη που ελέγχει τον Απόλλωνα βάλλει και κατά των παικτών του Απόλλωνα και αναζητά διάδοχη κατάσταση για να κουνήσει μαντίλι.

Ο Λεβαδειακός έχει υπογράψει συμβόλαιο με την τύχη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η χθεσινή του νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού, που τον κράτησε αήττητο και ισόβαθμο στη δεύτερη θέση με ΑΕΚ και Ατρόμητο. Ως αντάλλαγμα το αφεντικό της ομάδας της Βοιωτίας Γιάννης Κομπότης έδωσε πριμ 30.000 ευρώ. Μην μπερδεύεστε. Οχι για τον καθένα αλλά για όλους. Οταν είσαι ανοιχτοχέρης…