Με σκόρερ τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (κατά σύμπτωση ξανά με πέναλτι –στο 48′ –όπως και στην προ ημερών εκτός έδρας αναμέτρηση για τη Σούπερ Λίγκα) και τον Πέτρο Μάνταλο (στο 81′), αλλά κυρίως κάνοντας συντήρηση και δίνοντας ευκαιρίες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε (2-0) απέναντι στη Λαμία στη Ριζούπολη πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε χρόνο στους Τρίστασον, Τζανετόπουλο, Βινίσιους, Τσιντώτα και Γιαννούτσο και ταυτόχρονα βοήθησε εκείνους που έρχονταν από τραυματισμό να αποκτήσουν ρυθμό, προσθέτοντας παιχνίδια στα πόδια τους (Γαλανόπουλος, Σιμόες, Γκάλο). «Ηταν σημαντική νίκη για εμάς, που μας βοηθά να συνεχίσουμε καλά στο Κύπελλο Ελλάδας. Θέλαμε να ξεκουράσουμε ορισμένους ποδοσφαιριστές και να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς, όπως και έγινε. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, στο πρώτο δεν είχαμε αρκετή ένταση, αλλά αυτά τα παιχνίδια κάπως έτσι είναι συνήθως», υποστήριξε ο σεβιγιάνος τεχνικός της Ενωσης.

«Μπορεί σε κάποια 90λεπτα να μην έχουμε την ίδια ένταση. Ζητούμενο ήταν όμως η νίκη και αυτή ήλθε. Κρατήσαμε και το μηδέν στην άμυνα, που το ζητάει ο προπονητής και αυτό είναι πολύ σημαντικό», σχολίασε από την πλευρά του ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός Ανταμ Τζανετόπουλος. «Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 καθαρά και δίκαια. Για το δοκάρι που είχαμε στο ξεκίνημα (σ.σ.: με τον Φράγκο στο 8′) δεν μπορούμε να μιλήσουμε υποθετικά, γιατί υπάρχουν τόσα «αν» στο ποδόσφαιρο που δεν θα βρούμε άκρη αν αρχίσουμε να τα συζητάμε», το φιλοσόφησε ο Μπάμπης Τεννές.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Τσόσιτς (80′ Γιαννούτσος), Τζανετόπουλος, Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Τρίστασον, Μπακασέτας (69′ Αραούχο), Χριστοδουλόπουλος (60′ Μάνταλος), Λιβάγια.

Λαμία: Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος (65′ Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57′ Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (62′ Ντακόλ).