Με δύο γκολ του Εμενίκε (71’πέναλτι και 78′) ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης 2-1 στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου της 2ης φάσης του Κυπέλλου.

Ο Μπέσνικ Χάσι είχε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος τερματοφύλακας Προτό και οι Ταχτσίδης, Σισέ, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά, ενώ χρησιμοποιήθηκαν οι Νικολάου, Κούτρης και Ανδρούτσος.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, όμως αδυνατούσε να «σπάσει» την καλοστημένη άμυνα του Αστέρα. Και στο 40’ κινδύνεψε να δεχθεί και γκολ, όταν η κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου πέρασε λίγο άουτ.

Ο Αστέρας απείλησε και στο 67’ με τον Κώτσιρα αλλά στο 71’ ο Ζουμά μέσα στην περιοχή έσπρωξε με τα χέρια τον Μπεν, το πέναλτι δόθηκε και ο Εμενίκε που το εκτέλεσε έκανε το 1-0. Και στο 78’ ο Νιγηριανός επιθετικός, με διαφορά ο κορυφαίος της αγώνα, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Φορτούνη, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν «καθάρισε» εύκολα το ματς, αφού στο 84’ ο Τριανταφυλλόπουλος «βρήκε» τον αμαρκάριστο Τσουκαλά κι αυτός μείωσε σε 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ταχτσίδης, Εμενίκε – Πασσαλίδης, Μουνάφο, Κυριακόπουλος, Γκοντό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μάρτινς), Κούτρης, Σισέ, Νικολάου, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος (74’ λ.τ. Μίλιτς), Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Εμενίκε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (62’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό), Δουβίκας.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μαρτίνς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74’ Μίλιτς), Εμενίκε.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζουμά (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό ), Δουβίκας.