Κόντρα στον αποδεδειγμένα άξιο αντίπαλο Αστέρα Τρίπολης (τον οποίο φιλοξενεί ο Ολυμπιακός για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες, τώρα για το Κύπελλο –απόψε, 20.30, Cosmotesports 1) ο Μπέσνικ Χάσι το πήρε απόφαση.

Ηταν δεδομένο βέβαια ότι θα έκανε κάποιες αλλαγές, όμως για πρώτη φορά αφήνει εκτός αποστολής τον Οτζίτζα-Οφόε ενώ επίσης άφησε εκτός τον Καρσελά, τον Ρομαό και τον Ενγκελς.

Απόλυτα κατανοητό αφού ακολουθούν δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια για τους πρωταθλητές. Πρώτα απ’ όλα το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, όπου αν οι Ερυθρόλευκοι ηττηθούν για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, θα βρεθούν στο -5 από την κορυφή, πράγμα πρωτόγνωρο γι’ αυτούς.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη ακολουθεί το παιχνίδι στο Τορίνο με τη Γιουβέντους (πριν από τις δύο κόντρες με την Μπαρτσελόνα), την άλλη μεγάλη χαμένη της πρεμιέρας που δέχτηκε τρία γκολ στη Βαρκελώνη, με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν να επαναλάβουν την προ λίγων ετών εξαιρετική τους εμφάνιση στο ίδιο γήπεδο χάνοντας δύσκολα στο φινάλε (3-2).

Ο κοσοβάρος τεχνικός στην τελευταία συνάντηση της ομάδας του με τους Αρκάδες στο ίδιο γήπεδο (το οποίο βέβαια το Σάββατο ήταν άδειο, ενώ απόψε ο κόσμος επιστρέφει αφού τελείωσε η τιμωρία των δύο αγωνιστικών που κουβαλούσαν από πέρυσι οι Πειραιώτες) είχε υπεραμυνθεί της επιλογής του να ξεκινήσει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι οκτώ παίκτες που είχαν παίξει και στα προηγούμενα δύο.

Θέλει ένα πιο κλειστό ρόστερ ώστε να το δουλέψει πιο εύκολα και να έχει πιο ασφαλή συμπεράσματα, αλλά εδώ τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και με μεγάλη καταπόνηση, άρα θα πρέπει να κάνει καλύτερη διαχείριση.

Το ντεμπούτο του θα κάνει με τα ερυθρόλευκα στο τέρμα του Ολυμπιακού ο Προτό, ενώ ο Μπέσνικ Χάσι πήρε μαζί του στην αποστολή ύστερα από καιρό και τον Μίλιτς αλλά και τον Σισέ, ενώ επαναφέρει σε αυτήν Μπέν και Μάρτινς, με φανερό στόχο πάντως να δώσει ανάσες στους βασικούς που ουσιαστικά που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο.

MVP ο Ρέτσος

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Παναγιώτης Ρέτσος στο Λεβερκούζεν, καθώς αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της ομάδας του στη νίκη με 4-0 επί της Φράιμπουργκ. Σε ένα παιχνίδι όπου για πρώτη φορά η Μπάγερ δεν δέχτηκε γκολ.

«Είναι μεγάλη τιμή να αποτελώ μέλος της Λεβερκούζεν και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Από την πρώτη στιγμή όλοι εδώ ήταν φιλικοί μαζί μου, νιώθω σαν στο σπίτι μου» τόνισε ο νεαρός διεθνής άσος, για να συμπληρώσει:

«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, δεν κέρδισα μόνος μου. Επίσης, με χαροποιεί που στο ντεμπούτο μου κερδίσαμε, είναι σημαντικό για μένα και τη συνέχεια της σεζόν. Παίζω, δεν παίζω, θα είμαι 100% στο πλευρό της ομάδας».