Ο Νοτιοαφρικανός Γουέιν Φαν Νίεκερκ έκοψε στο φινάλε και έχασε την ευκαιρία να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα, κερδίζοντας απλώς το χρυσό μετάλλιο.

Ωστόσο και αυτό το αγώνισμα «νικήθηκε» από τον ιό Norovirus που προκαλεί σοβαρή γαστρεντερίτιδα και έχει θερίσει δεκάδες αθλητές στο Παγκόσμιο με μεγαλύτερο θύμα τον Ισάακ Μακβάλα. Η Διεθνής Ομοσπονδία δεν επέτρεψε στον Μακβάλα να συμμετάσχει στον χθεσινό τελικό των 400 μέτρων (η πρώτη διαδρομή ήταν κενή) για να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλο αθλητή!

Ο δρομέας από την Μποτσουάνα που ήταν από τα φαβορί για μετάλλιο τόσο στα 200 μ. όσο και στα 400 μ., για τον ίδιο λόγο είχε αναγκαστεί να αποσυρθεί προχθές από τα προκριματικά των 200 μ.!

Οι άνδρες της ασφάλειας του σταδίου δεν του επέτρεψαν την είσοδο, ενώ υπήρχε καταιγισμός μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φίλους του στίβου, που ζητούσαν από την IAAF να επιτραπεί στον Μακβάλα να αγωνιστεί εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί.

Ολα αυτά σε μια μελανή σελίδα για τη διοργάνωση, καθώς τουλάχιστον τριάντα αθλητές μέχρι στιγμής (που έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο) έχουν εμφανίσει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Τρομερή η Μαρία Μπελιμπασάκη με χρόνο 23.16 τερμάτισε στην τρίτη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς των 200 μ. και προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό.

Απόψε (22.55) τρέχει στον ημιτελικό των 200 μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στο επί κοντώ από τον Αμερικανό Κέντριξ που με 5,95 μ. άφησε δεύτερο τον Πολωνό Λίσεκ και τον Γάλλο Λαβιλενί τρίτο.