Τρέλα. Εξαψη. Διέγερση. Αυτό που ζει το ποδόσφαιρο τις τελευταίες ώρες δεν έχει προηγούμενο. Η φαντασία δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και ο χορός της Σαλώμης ωχριά μπροστά στον χορό που έχουν στήσει τα εκατομμύρια για να σαγηνεύσουν τα ποδοσφαιρικά διαμάντια.

Υπερβολές; Στο τέλος του κειμένου θα διαπιστώσετε πως ο πρόλογος είναι φειδωλός σε χαρακτηρισμούς.

Ο master των μεταγραφών Φλορεντίνο Πέρεθ θέλοντας να διατηρήσει την παράδοση που τον θέλει να αποκτά Galacticos ύστερα από κάθε νίκη του στις εκλογές της Ρεάλ, έκανε τη μεγάλη κίνηση. Σύμφωνα με τη «Μάρκα», την «επίσημη φωνή» της Βασίλισσας, η Ρεάλ ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Μονακό για την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ.

Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 160 εκατ. ευρώ συν 20 εκατ. σε μπόνους ή κατ’ άλλες πηγές 150 εκατ. ευρώ συν 30 εκατ. σε μπόνους. Το σύνολο όμως δεν αλλάζει: 180 εκατ. ευρώ για έναν 18χρονο παίκτη! Δηλαδή όσο κόστισαν μαζί στη Ρεάλ παλαιότερα οι Ζιντάν, Φίγκο και Ρονάλντο (ο αυθεντικός) ή τα χρήματα που δόθηκαν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Στον ποδοσφαιριστή που πέρυσι πέτυχε 26 γκολ και είχε οκτώ ασίστ προσφέρεται εξαετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 7 εκατ. ευρώ καθαρά.

Η πρώτη αντίδραση της Μονακό ήταν να διαψεύσει τη «Μάρκα» με δηλώσεις των εκπροσώπων της στο Sky Sports και τη «Nice Matin». Ισως γιατί οι Μονεγάσκοι πιέζουν ώστε ο παίκτης να παραμείνει στον Βράχο για έναν ακόμα χρόνο ως δανεικός, όμως ο Ζιντάν θέλει τον παίκτη στο Σαντιάγο Μπερναμπέου εδώ και τώρα, για να καλύψει την τρύπα στην επίθεση που αφήνει ο Αλβαρο Μοράτα. Η μεταγραφή του τελευταίου στην Τσέλσι με το πολύ υψηλό για αναπληρωματικό παίκτη ποσό των 80 εκατ. ευρώ αποτέλεσε την αιτία για την κίνηση της Ρεάλ προς τον Εμπαπέ.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει αγωνιστικά λεπτά για να μπορέσει να διεκδικήσει θέση στην Εθνική Γαλλίας, για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει πως ο Εμπαπέ πριν πει το μεγάλο «Ναι» για τη μεταγραφή του, θα έχει εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής από τον Ζιντάν, αίτημα που αν γίνει αποδεκτό θα αυξήσει την πίεση και προς τους Ρονάλντο, Μπενζεμά και Μπέιλ.

Εκτός κι αν η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα κάνουν το colpo grosso και κλέψουν τον παίκτη από τη Ρεάλ, όπως διαρρέει τις τελευταίες ώρες στο Νησί.

Τα 180 εκατ. ευρώ θα συντρίψουν το περυσινό ρεκόρ του επίσης Γάλλου Πογκμπά για τον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 105 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους για να τον φέρει στο Ολντ Τράφορντ.

Μπορεί όμως και να μην αποτελέσει ρεκόρ αν επιταχυνθούν οι εξελίξεις στο άλλο μεταγραφικό σίριαλ, που έχει πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ.

Η μετακίνηση του Βραζιλιάνου από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα κοστίσει στον παριζιάνικο σύλλογο 220 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο του ποσού που πρέπει να δώσει για να καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη και την Εφορία θα ξεπεράσει σε βάθος πενταετίας το μισό δισ. ευρώ.

Οι πληροφορίες από βραζιλιάνικες και γαλλικές πηγές αναφέρουν πως το περιβάλλον του Νεϊμάρ ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τη φωτογραφία που ανέβασε στα social media ο Ζεράρ Πικέ, που τον έδειχνε αγκαλιά με τον συμπαίκτη του γράφοντας: «Μένει».

Το νούμερο 11 της Μπάρτσα συνεχίζει να αμφιταλαντεύεται αν πρέπει να αποδεχθεί τη μυθική πρόταση της Παρί που του εξασφαλίζει ηγεμονική θέση στο Παρκ Ντε Πρενς και συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές 30 εκατ. ευρώ ή να παραμείνει στο Καμπ Νου στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι.

Ενα από τα ζητήματα που τον απασχολούν είναι ο φόβος της τσιμπίδας του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι της UEFA που μπορεί να επιβάλει βαριά τιμωρία στην Παρί. Σύμφωνα επίσης με τη «Λε Παριζιέν», ο Νεϊμάρ έχει ζητήσει κάποιους παίκτες να έρθουν στο Παρκ ντε Πρενς. Ο ένας ήταν ο Ντάνι Αλβες, ο οποίος σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει πρόδωσε τον Γκουαρντιόλα και τη Σίτι και πήγε στην Παρί για να ηγηθεί της καμπάνιας που θα φέρει στη γαλλική πρωτεύουσα τον Νεϊμάρ.

Ο δεύτερος παίκτης που θέλει ο Νεϊμάρ να έρθει στην Παρί στο άμεσο μέλλον είναι ο Κουτίνιο και ο τρίτος ο Αλέξις Σάντσες, ενώ ζήτησε να παραμείνει και ο φίλος του Λούκας Μόουρα.

Στη σκιά όλων αυτών, σε ζύμωση βρίσκεται η πιο σημαντική μεταγραφή έλληνα παίκτη σε ξένη ομάδα. Το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον Κώστα Μανωλά αναθερμάνθηκε. Μάλιστα φέρεται ότι ο διεθνής αμυντικός έχει έρθει σε συμφωνία με τη Γηραιά Κυρία και το μοναδικό εμπόδιο είναι η Ρόμα. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να αρχίσουν από τη βάση των 30 εκατ. ευρώ.