Διπλή η χαρά αυτό το καλοκαίρι για τον Απόλλωνα. Πρώτα ήρθε η άνοδος της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Σούπερ Λίγκα και πριν από λίγες ημέρες ήταν η σειρά της ομάδας πόλο, που μέσα σε τρία χρόνια από την ίδρυσή της ανέβηκε στην Α1!

Κι αυτός που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το τμήμα δεν είναι άλλος από τον πρώην διεθνή πολίστα Γιώργο Αφρουδάκη, ο οποίος μεγάλωσε στις εξέδρες του γηπέδου της Ριζούπολης παρακολουθώντας την ποδοσφαιρική ομάδα, στην οποία διετέλεσε διοικητικό στέλεχος ο παππούς του τη δεκαετία ’60-’70.

«Τα τελευταία χρόνια είχα διαπιστώσει ότι ως όνομα ο Απόλλων ξεθώριαζε στη μνήμη των φιλάθλων, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Ετσι, σκέφτηκα ότι μπορούσα να δώσω μία ώθηση μέσα από έναν χώρο που γνώριζα καλά».

Ετσι, ο Γιώργος Αφρουδάκης πρότεινε στη διοίκηση του Ερασιτέχνη την ίδρυση τμήματος πόλο. Αυτό το τόλμημα αγκαλιάστηκε όχι μόνο από τους διοικούντες, αλλά και από τον χορηγό του τμήματος, Σταμάτη Βελλή. Σε τρία χρόνια λοιπόν ήρθε η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία, πρώτο τμήμα του Ερασιτέχνη που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Το πιο ουσιαστικό όμως για τον Αφρουδάκη είναι κάτι άλλο: «Η κατασκευή ενός μικρού κολυμβητηρίου, κάτω από τις θύρες 8 και 9 του γηπέδου Γ. Καμάρας, το οποίο θα χρησιμοποιείται για εκμάθηση από μικρά παιδιά». «Η άνοδος ή ένας τίτλος είναι κάτι που έρχεται και παρέρχεται. Το κολυμβητήριο όμως είναι κάτι που μένει, είναι ιδιοκτησία του Απόλλωνα» λέει ο πρώην διεθνής πολίστας.

Ο Απόλλωνας πέτυχε τον στόχο του στηριζόμενος σε έμπειρους παίκτες, αλλά και νεαρά παιδιά και με προπονητή τον Γιάννη Κατρουτζανάκη, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα την πρώτη χρονιά στην Α2.

«Η ομάδα ήταν πολύ καλή και έδειξε από νωρίς ότι ήταν έτοιμη για άνοδο» υποστηρίζει ο Αφρουδάκης, ο οποίος ήταν στο ρόστερ αλλά τελικά δεν αγωνίστηκε. Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί μία φορά την επόμενη περίοδο στην Α1 και στη συνέχεια να κλείσει οριστικά την καριέρα του. Ετσι, για να πραγματοποιηθεί αυτό που είχε πει στην αρχή της χρονιάς: «Αφού δεν κατάφερα να φορέσω τη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας, ας αγωνιστώ ως πολίστας».

Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς, με τον Γιάννη Κατρουτζανάκη να παραμένει στον πάγκο: «Πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα, αλλά θα προσπαθήσουμε βήμα βήμα και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».