Θριαμβευτική έξοδος ή μια νέα αρχή; Κανείς δεν γνωρίζει στην Αρσεναλ αν ο Αρσέν Βενγκέρ θα παραμείνει προπονητής των Κανονιέρηδων ή θα αποχαιρετήσει το Βόρειο Λονδίνο ύστερα από 21 χρόνια.

Η νίκη της Αρσεναλ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με 2-1 επί της πρωταθλήτριας Τσέλσι ασφαλώς άμβλυνε τις αιχμηρές γωνίες στις σχέσεις του Αλσατού με τους οπαδούς της ομάδας.

Ακόμα περισσότερο, η δήλωση του Φράνσις Κοκλέν πως το τρόπαιο, 13ο στην ιστορία του συλλόγου – ρεκόρ Αγγλίας – και 7ο στην καριέρα του Βενγκέρ -επίσης ρεκόρ – οι παίκτες το αφιερώνουν στον προπονητή τους, για τον οποίο επιθυμούν την παραμονή του. Η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του Βενγκέρ στον σύλλογο θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες και πάντως το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Ο μεγαλομέτοχος Σταν Κρούνκε και ο πρόεδρος Ιβάν Γκαζίντις, που ήταν παρόντες στο Γουέμπλεϊ, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο ρίχνοντας με τη στάση τους περισσότερο νερό στον μύλο των φημών.

Ο ίδιος ο Βενγκέρ δεν δίστασε πάντως να πει τη γνώμη του για το αν παραμένει ο καταλληλότερος σ’ αυτή τη δουλειά: «Το πιστεύω, γιατί δεν μπορεί να είσαι 35 χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο και να μην πιστεύεις πως είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά».

Ο Αλσατός μίλησε και για τη δριμεία κριτική που του ασκήθηκε από τους οπαδούς: «Αποδέχομαι την κριτική και αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μου. Αλλά όταν το παιχνίδι ξεκινά και είσαι φίλαθλος, υποστηρίζεις την ομάδα. Σε κάποια παιχνίδια παίξαμε κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες».