«Κάθε μέρα είμαστε καλύτεροι. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από την αρχή. Αλλά ας μην πω τίποτα περισσότερο» είχε ψελλίσει την Παρασκευή, αμέσως μετά την αγχώδη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές Αναντολού, ο Τσάβι Πασκουάλ και η αλήθεια είναι πως για τον πάντοτε μετρημένο στις δηλώσεις του ισπανό προπονητή το υπονοούμενο ήταν κάπως εξτρίμ.

Το γεγονός ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε σαφή υπαινιγμό και δεν ήταν λόγια του αέρα επιβεβαιώθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Και μάλιστα από την αρχή. Ο ισπανός προπονητής, προφανώς εκτιμώντας την καλή απόδοση του Κένι Γκάμπριελ στον αγώνα με την Εφές έκανε την έκπληξη και εμφάνισε στο ΣΕΦ τον πρώην παίκτη της Λοκομοτίβ Κουμπάν, αντί του Ντιμίτρι Νίκολς, «καίγοντας» μια αλλαγή εκ των τριών που μπορεί να κάνει κάθε ομάδα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Οι περισσότεροι το αντιλήφθηκαν στην προθέρμανση, ενώ στα 74» του ματς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποχρεώθηκε σε αλλαγή καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι δεν περίμενε τον Γιάννη Μπουρούση στην αρχική 5άδα. Ο έλληνας σέντερ ήταν η πρώτη επιλογή των Πρασίνων στην επίθεση και πρόλαβε να κερδίσει ένα φάουλ του Γιανγκ και να σημειώσει ένα καλάθι. Ωστόσο ο Πασκουάλ δεν έκανε μόνο τρικ αλλά και διορθωτικές κινήσεις, που βγήκαν πιο εύκολα στο παρκέ χάρη στην επιθυμία των παικτών του να αντιδράσουν και να δώσουν τέλος στο ντροπιαστικό σερί των έξι ηττών από τον Ολυμπιακό.

Οι Πράσινοι έπαιξαν επιθετική άμυνα στον Βασίλη Σπανούλη στέλνοντάς τον στα πλάγια, με αποτέλεσμα να κόβουν το γήπεδο στο μισό. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, όπου ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο ισχυρός από τον Παναθηναϊκό και στην επίθεση είχαν στόχευση στο low-post, όπου ακόμη και ο αρνητικός Τζεντίλε προκάλεσε ρήγματα. Σαφώς τα μεγαλύτερα και τα πιο καθοριστικά μέσα στα οποία έριξε ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό, τα δημιούργησε ο Κέι Σι Ρίβερς που ήταν η αιχμή του δόρατος.