Μια βραδιά

στο Λεβερκούζεν

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να πεις ότι τα έχεις δει όλα. Ετσι που τα έχουμε καταφέρει τουλάχιστον δεν πλήττουμε, καθώς κάθε στιγμή μπορεί να εμφανιστεί κάτι καινούργιο που θα μας προκαλέσει έκπληξη. Με τα όσα συνέβησαν προχθές με ΕΠΟ, FIFA, Σούπερ Λίγκα, προφανώς δεν γίναμε σοφότεροι, ωστόσο ήρθε η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας να μας δείξει ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Τι αποφάσισε; Να έχει τη δυνατότητα να ορίσει τον τελικό του Κυπέλλου εκτός Ελλάδας, με πρώτη επιλογή τη Γερμανία! Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Γκιρτζίκη! Φαίνεται ότι ενόψει και εκλογών η νυν διοίκηση της ΕΠΟ μπορεί να σκέφτηκε ότι, αν δεν επανεκλεγεί, θα μπορούσε να φύγει έχοντας αφήσει… έργο. Κι αποφάσισε να αναβαθμίσει τον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος πέρυσι διεξήχθη έναν μήνα μετά τον πρώτο ορισμό του και με άδειες εξέδρες. Στη Γερμανία, λοιπόν, μπορείτε αν θέλετε να διαλέξετε και πόλη: Λεβερκούζεν, Αννόβερο, Στουτγάρδη ή όποια άλλη πόλη βολεύει. Μπορεί ακόμα να σκέφτηκαν, «δεν μπορεί εκεί να έχει λόγο ο Κοντονής και να τον αναβάλει»!

Ετσι είναι! Λύσαμε όλα τα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τώρα φροντίζουμε για την προβολή του και στην Ευρώπη. Εχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, οι διαιτητές βλέπουν τα πάντα, γεμάτα γήπεδα, οι χορηγοί παρακαλούν, πάμε λοιπόν να αναβαθμίσουμε και το Κύπελλο. Ετσι, για να γελάσουν λίγο και οι Γερμανοί!

Ερχεται χρήμα

Η είδηση αφορά μεταγραφή της Εβερτον, αλλά ενδιαφέρει και τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Λούκας Πέρεθ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του για δύο χρόνια και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στη Λα Κορούνια. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Λούκας είχε εξαιρετική απόδοση, ιδιαίτερα την περυσινή περίοδο και έγινε μεταγραφικός στόχος αρκετών ομάδων. Τώρα, το ενδιαφέρον έρχεται από την Πρέμιερ Λιγκ και την Εβερτον, η οποία –σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ –είναι αποφασισμένη να πληρώσει τη ρήτρα των 20 εκατ. που έχει βάλει στο συμβόλαιο η Λα Κορούνια. Κι αυτό είναι το ενδιαφέρον στοιχείο για τον ΠΑΟΚ. Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, υπάρχει ρήτρα μεταπώλησης 30% και ο ΠΑΟΚ μπορεί να βάλει στο ταμείο του περίπου έξι εκατομμύρια. Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Σενάρια για Κονέ

Ο Αντρέα Στραματσόνι τον θέλει. Το ευχάριστο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν τον θέλει η Ουντινέζε. Ο Στραματσόνι έχει συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Κονέ και γνωρίζει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους Πράσινους. Από τη στιγμή που η ιταλική ομάδα ξεκαθάρισε ότι ο 29χρονος ποδοσφαιριστής δεν είναι στα πλάνα του προπονητή, ο Παναθηναϊκός αν πραγματικά τον θέλει μπορεί να ελπίζει. Προς το παρόν, ένας άλλος παίκτης, ο Νάνο, χθες αποχαιρέτησε την ομάδα και μπαίνει στο αεροπλάνο για την Ισπανία καθώς έχει συμφωνήσει με την Αλμερία. Ο 31χρονος αμυντικός αγωνίστηκε τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Πρώτα η Αρούκα

Για τον Ολυμπιακό μπορεί να προέχει το αποψινό ματς με την Αρούκα και η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο οι κινήσεις στο μεταγραφικό κομμάτι προχωρούν. Οι Ερυθρόλευκοι συζητούν με τον 33χρονο παραγουανό επιθετικό της Τραμπζονσπόρ, Οσκαρ Καρντόσο, και η υπόθεση αυτή αναμένεται να έχει εξέλιξη τις επόμενες ημέρες. Γενικά από αύριο αναμένεται μεγαλύτερη κινητικότητα στα μεταγραφικά.