Συγχαρητήρια μηνύματα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη απέστειλαν η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας. Να σημειωθεί πως είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η εμβληματική χρυσή Ολυμπιακή σας επιτυχία οδηγεί την, ήδη λαμπρή, αθλητική σας πορεία στην κορύφωσή της διεθνώς, αλλά και υπενθυμίζει στη νέα γενιά, και μάλιστα με τον πιο διδακτικό τρόπο μέσα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει, την ακατάβλητη δύναμη δημιουργίας την οποία διαθέτει όταν πιστεύει πραγματικά στις δυνατότητές της και «βάζει τον πήχη» ολοένα και πιο ψηλά. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέφερε: «Πήρες μαζί σου την Ελλάδα και την οδήγησες ψηλά! Μας έκανες υπερήφανους! Μπράβο Κατερίνα!».

Θερμά συγχαρητήρια στη χρυσή Ολυμπιονίκη εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Πρόκειται για τεράστια επιτυχία που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι δυνατότητες των αθλητών μας είναι τεράστιες. Η Κατερίνα με το σπουδαίο ταλέντο και την πολύπλευρη προσωπικότητα τόσο στην επιστήμη της όσο και στον αθλητισμό, σε ανύποπτη στιγμή είχε δηλώσει ‘πιο σημαντικό από την επιτυχία είναι να νιώθεις χαρούμενος’. Αυτή η στάση ζωής πρέπει να είναι πρότυπο. Σήμερα νιώθουμε όλοι χαρούμενοι με την επιτυχία της. Σε ευχαριστούμε Κατερίνα, αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο μαζί με όσους συνέβαλαν στο να πετύχεις αυτήν την χρυσή νίκη» δήλωσε.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. «Πέταξε στα ουράνια το χρυσό κορίτσι μας και δάκρυσαν οι απανταχού Έλληνες. Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.