Είναι σαν να έχει κάποιος μπροστά του ένα κουτί με δώρο. Πριν το ανοίξει, δεν γνωρίζει τι θα βρει. Κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το αποψινό ραντεβού της Ουαλίας με το Βέλγιο. Δύο ομάδες που άρχισαν το τουρνουά ως γνήσια αουτσάιντερ και επιδιώκουν να βρεθούν αρχικά στα ημιτελικά και μετά στον τελικό. Τι έχει δείξει η Ουαλία; Ενα γερό και καλοδουλεμένο σύνολο που παίζει για τον Μπέιλ και όχι μέσω του Μπέιλ. Δηλαδή, κυκλοφορεί την μπάλα και τελικός αποδέκτης είναι ο κυνηγός της Ρεάλ, που δεν φαίνεται διόλου κουρασμένος, εν αντιθέσει με την πλειονότητα όσων μετέχουν στο Ευρωπαϊκό. Το Βέλγιο, στον αντίποδα, αποτελεί την ομάδα που μπορεί να σε αιχμαλωτίσει με τις αντεπιθέσεις της. Αν προηγηθεί στο σκορ και υποχρεώσει τον αντίπαλο να ανοιχτεί, ποιος πιάνει τους γοργοπόδαρους άσους του Βίλμοτς. Εδώ είναι το κλειδί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση και απέναντι σε κλειστές άμυνες οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν φαντάζουν τόσο αποτελεσματικοί. Οπως και να ‘χει, το συγκεκριμένο ζευγάρι υπόσχεται αρκετά και μην κρίνετε από τα ονόματα σχετικά με το τι θα δείτε.

Απειλή

Να έχουμε νέες εξελίξεις που αφορούν το εγχώριο ποδόσφαιρο;

Η ΕΠΟ δεν δείχνει και τόσο πρόθυμη να περάσει τον κώδικα δεοντολογίας που είναι εναρμονισμένος με όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες. Τι σημαίνει αυτό; Πως μολονότι υφίσταται συμφωνία για το συγκεκριμένο θέμα, η Ομοσπονδία παίζει με τις ημερομηνίες και καθυστερεί. Αν συνεχιστεί αυτό, δεν αποκλείεται να επανέλθει το θέμα της εξόδου, άρα χτυπά το καμπανάκι για πολλοστή φορά. Είναι απορίας άξιον πώς ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα και αναμένουν τις κινήσεις από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Αλλά μέχρι πότε θα παίζουν;

Ξανά Πουλίδο

Μολονότι πέρασε δύσκολο καλοκαίρι ένεκα της περιπέτειας με την απαγωγή του, ο επιθετικός από το Μεξικό δείχνει ζεστός στην αρχή της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Τρία γκολ μέχρι τώρα, σκόρερ και στο χθεσινό 1-1 απέναντι στη Βάκερ. Καλή εικόνα, ενώ σε αυτό το νέο τεστ στην Αυστρία οι πρωταθλητές ανέβασαν στο β’ ημίχρονο την απόδοσή τους. Οπως είπε και ο κόουτς Βίκτορ, «μένω στο δεύτερο ημίχρονο».

Θρύλος

Μεγάλη μορφή στην κολύμβηση ο Μάικλ Φελπς. Ο αμερικανός κολυμβητής, την ημέρα που γιόρτασε τα 31 του χρόνια, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στα 200 μ. πεταλούδα. Ο Φελπς είναι ο μόνος κολυμβητής που θα αγωνιστεί σε πέντε διοργανώσεις!

Στίβος

Αξιομνημόνευτη η κίνηση της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, με απόφαση του προέδρου Κώστα Παναγόπουλου, να μη χρησιμοποιηθεί ούτε μία θέση συνοδού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (έχουν εξασφαλιστεί 11 με βάση τις προκρίσεις των αθλητών και αθλητριών του) από μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο στόχος είναι να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι θέσεις για να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη από προπονητές, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.λπ.