Η αντίστροφη μέτρηση για το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο (4-9 Ιουλίου), όπου η Εθνική Ανδρών θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, έχει αρχίσει, συνεπώς η αγωνία ως προς την κατάσταση της υγείας και κατ’ επέκταση τη συμμετοχή του Κώστα Σλούκα κορυφώνεται.

Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας έδειξαν ότι έχει σημειωθεί βελτίωση της πελματιαίας απονευρωσίτιδας, ωστόσο η ζημιά που είχε προκληθεί από τη μερική ρήξη στα τέλη Ιανουαρίου δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον άσο της Φενέρμπαχτσε, την τεχνική ηγεσία της Εθνικής και την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Μιας και η μνεία για τον Φώτη Κατσικάρη, χθες αναπτύχθηκε έντονη φημολογία που τον ήθελε να έχει ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να συναντηθεί με την Μπαρτσελόνα, που αναζητεί τον διάδοχο του Τσάβι Πασκουάλ.

Με πόνους στο πόδι και φόβους ενδεχόμενης υποτροπής ο Σλούκας δύσκολα θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κρίσιμο ραντεβού της Εθνικής, εκτός κι αν ταξιδέψει –ακούγεται και αυτό –στο Τορίνο καταλαμβάνοντας μια θέση στο 12μελές ρόστερ, χωρίς να είναι σίγουρο αν θα μπορέσει να βοηθήσει για μερικά λεπτά στους νοκάουτ αγώνες. Συγχρόνως, η Φενέρ πιέζει από την πλευρά της εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις λόγω του βεβαρημένου ιατρικού φακέλου του παίκτη της, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς διακατέχεται από σφοδρή επιθυμία να αγωνιστεί, αλλά ακόμη δεν είναι απολύτως υγιής.