Η Κολομβία επικράτησε με 1-0 των ΗΠΑ στον «μικρό τελικό» του Copa America Centenario που διεξήχθη στο University of Phoinix Stadium. Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Μπάκα στο 30’ μετά από εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, ενώ το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα κλειστό.

Στο 12’ ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Χάουαρντ έδιωξε. Στο 30’ οι Κολομβιανοί «έκρυψαν» τη μπάλα και με προβολή ο Μπάκα έκανε το 1-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο β’ μ’ερος οι δύο ομάδες ήταν πιο δημιουργικές. Στο 50’ ο Οσπίνα έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ντέμπσεϊ. Στη συνέχεια ο Κουαδράδο έχασε μοναδική ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη για την Κολομβία, αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 60’ σταμάτησε στο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των Αμερικανών να «απαντήσουν». Ο Γουντ μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Οσπίνα. Στη συνέχεια του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τον τερματοφύλακα της Κολομβίας να επεμβαίνει όπου χρειάστηκε. Μάλιστα ο Οσπίνα αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έμειναν στο 90’ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής των Ορόθκο και Αρίας.

ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Γέντλιν, Κάμερον, Μπέζλερ, Ορόσκο, Ζάρντες, Μπράντλεϊ (78’ Νάγκμπε), Τζόουνς, Μπεντόγια (73’ Πούλισιτς), Ντέμπσεϊ, Γουντ.

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Ζαπάτα, Μουρίλο, Φάμπρα, Σέλις (86’ Μεντίνα), Τόρες, Κουαδράδο (73’ Μορένο), Ροντρίγκες, Καρντόνα, Μπάκα (77’ Μαρτίνες).