Τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 πέτυχε ο Ηρακλής στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Το «χρυσό» γκολ του «Γηραιού» πέτυχε στο 72′ ο Λεοζίνιο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μιγκέλ Βίτορ για χτύπημα εκτός φάσης στον Πουρτουλίδη. Από το 2003 είχαν να πανηγυρίσουν οι κυανόλευκοι εκτός έδρας νίκη με τον ΠΑΟΚ. Χειροκρότημα υπέρ του Ηρακλή από τον κόσμο και… γιούχα κατά πάντων στον «Δικέφαλο».

Με δύναμη και πάθος αλλά χωρίς φάσεις και τελικές ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου ο Ηρακλής άρχισε με πιεστικό μαρκάρισμα ψηλά και προσοχή στην άμυνα και ο ΠΑΟΚ με κατοχή της μπάλας αλλά ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες.

Με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου έγιναν και οι πρώτες τελικές. Στο 20′ σουτ του Κυριακίδη έφυγε απελπιστικά άουτ κι ένα λεπτό αργότερα ένα παρόμοιο μακρινό του Πέλκα έφτασε εύκολα στην αγκαλιά του Περνίς. Στο 26′ κι ενώ το ντέρμπι ανεβάζει στροφές είναι η σειρά του Κίτσιου να δοκιμάσει τα πόδια του, αλλά το σουτ που στέλνει δεν ανησυχεί τον Περνίς που μπλοκάρει.

Ο ΠΑΟΚ αν και αγωνίστηκε την Πέμπτη και έχοντας αρκετές απουσίες δείχνει πιο κινητικός και ίσως πιο φρέσκος αλλά είναι προβλέψιμος στο παιχνίδι του και οι επιλογές του Τούντορ δεν τον δικαιώνουν. Στο 40′ κι ενώ το παιχνίδι πέφτει διαρκώς ποιοτικά, ο ΠΑΟΚ φτάνει στην καλύτερη ευκαιρία του στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Μπερμπάτοφ κερδίζει κεφαλιά σε φάουλ του Κάτσε, αλλά δεν σημαδεύει σωστά και η μπάλα φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Περνίς.

Η επανάληψη ξεκινά με γκολ που σημειώνει με ωραία κεφαλιά ο νεοεισελθών Μυστακίδης στο 50′, αλλά ακυρώνεται με υπόδειξη του βοηθού Ευθυμιάδη που είδε τον Μπερμπάτοφ σε θέση οφ-σάϊντ και να επηρεάζει την φάση. Ενα λεπτό αργότερα κεφαλιά του Σάμπο φεύγει άουτ.

Ο Ηρακλής καιροφυλακτεί και στο 59′ χάνει μια σημαντική ευκαιρία με τον Βέλλιο, που πλασάρει τον Βελλίδη και ο τελευταίος σώζει και στην συνέχεια οι αμυντικοί απομακρύνουν τον κίνδυνο. Oι φιλοξενούμενοι ανεβάζουν ρυθμό και στο 68′ νέο δυνατό του Κυριακίδη μπλοκάρει ο Βελλίδης, ενώ ο ΠΑΟΚ στην αντεπίθεσή του έχει ένα άστοχο σουτ με τον Χαρίση.

Η άνοδος του ΠΑΟΚ είναι φανερή και στο 71′ πλασέ του Πέλκα αγγίζει το δοκάρι του Περνίς. Ο Ηρακλής παίζει έξυπνα την κόντρα επίθεση και στο 72′ ανοίγει το σκορ. Από κακή συνεννόηση των Τζαβέλα-Χατζηϊσαϊα ο Λεοζίνιο μένει μόνος και με πλασέ παραβιάζει την εστία του ΠΑΟΚ γράφοντας το 0-1 που «παγώνει» την διχασμένη κερκίδα της Τούμπας.

Ως τη λήξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ αμήχανος προσπαθεί να βρει στοιχειώδη κυριαρχία για να ισοφαρίσει, αλλά είναι εξαιρετικά βραχυκυκλωμένος, αδύναμος και χωρίς λύσεις. Ο Ηρακλής, που το γκολ αυτό του έχει ανορθώσει την αυτοπεποίθηση κρατά το νικηφόρο αποτέλεσμα και η λήξη λίγο αργότερα δίνει το έναυσμα για μεγάλες αποδοκιμασίες και φθορές έξω από το γήπεδο.

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου (64′ Χαρίσης), Τζαβέλλας, Χατζηισαϊας, Βίτορ, Τσίμιροτ, Κάτσε, Πέλκας, Λέοβατς (46′ Μυστακίδης), Σάμπο, Μπερμπάτοφ (79’λ.τ. Γκολάσα)

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (62΄ Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (79’Πουρτουλίδης), Μπουλούτ (89′ Λουκίνας), Βέλλιος