Δεν άντεξε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα, χάνοντας (92-85) από την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη και του Κάιλ Χάινς, με αποτέλεσμα να τον περιμένει πλέον ένας γολγοθάς στον δεύτερο γύρο στον «όμιλο του θανάτου» που θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση πετυχαίνοντας ακόμα και πέντε νίκες για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή και με τον Νικίτα Κουρμπάνοφ να κάνει ζημιά κάτω από το καλάθι (σημείωσε τους 9 από τους πρώτους 15 πόντους της ομάδας του) προηγήθηκαν γρήγορα με 15-7 (7’). Παράλληλα η συνεργασία Τεόντοσιτς-Κριάπα, δημιουργούσε προβλήματα στους Πειραιώτες.

Όμως η άμυνα του Ολυμπιακού άρχισε να λειτουργεί καλά και με τον Χάκετ σε ρόλο οργανωτή η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δημιουργούσε καλύτερα και «μάζεψε» τη διαφορά στο 18-15 στα τέλη του δεκαλέπτου.

Η αμυντική ανισορροπία που δημιουργήθηκε κάποια στιγμή (με τον Μιλουτίνοφ να μην έχει τις ίδιες γρήγορες επιστροφές με τον Πρίντεζη) έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν και πάλι διψήφια διαφορά πόντων (38-27 στο 17’) εκμεταλλευόμενοι την υπεροπλία τους κάτω από τα καλάθια με τον «Σφαιρό» να κάνει κάποιες φορές αλλαγές χάντμπολ από άμυνα σε επίθεση και τούμπαλιν. Ο Σπανούλης ήταν μπλοκαρισμένος επιθετικά (2 πόντους στο ημίχρονο) αλλά ο Λοτζέσκι πήρε το…όπλο του και με 8 πόντους στο πρώτο μέρος (και τον Πρίντεζη να έχει άλλους 10) βοήθησε ώστε ο Ολυμπιακός να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο -8 (41-33).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, παίζοντας εξαιρετική άμυνα (και κρατώντας τους μόλις στη μια ασίστ στα πρώτα έξι λεπτά) και με σερί 8-0 που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Παπαπέτρου ισοφάρισε 41-41. Παράλληλα η άνοδος του Σπανούλη που έφτασε γρήγορα τους 8 πόντους και έβγαλε και πολλές καλές φάσεις με τον Χάντερ, έφερε τους φιλοξενούμενους ακόμα και μπροστά με 50-49 (25’) με καλάθι του Στρόμπερι.

Τεόντοσιτς και Ντε Κολό, κυρίως με τη εξαιρετική εκτελεστική τους δεινότητα όμως κρατούσαν την ΤΣΣΚΑ με μεγάλα σούτ, ενώ σημαντική «ζημιά» έκανε στην Ερυθρόλευκη άμυνα και ο Χίγκινς, που έδωσε βοήθειες και στην άμυνα. Με τρίποντο του Χάκετ ο Ολυμπιακός τελείωσε στο -5 την 3η περιοδο (66-61).

Με κοντό σχήμα πλέον, το οποίο είχε εφαρμόσει και στο πρώτο ημίχρονο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με Λοτζέσκι στο «4» και Πρίντεζη στο «5» έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ, μειώνοντας σε 73-70 (34’) με τον Χάκετ (από 73-65) αλλά εκεί ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» την άμυνά του που δεν μπόρεσε να σταματήσει Χίγκινς και Τεόντοσιτς, με τον Σέρβο πάντως να έχει μεγάλη προστασία από τους διαιτητές παίρνοντας εύκολα τα φάουλ, ενώ δεν χρεώθηκε ο ίδιος φάουλ ακόμα και όταν έκανε…μακριά γαϊδούρα πάνω στον Μάντζαρη. Ουσιαστικά οι Ρώσοι δεν κινδύνεψαν από εκείνο το σημείο καθώς έβρισκαν πάντα λύση ώστε να κρατούν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας 5-7 πόντων μέχρι το τέλος.

Όπως και να έχει οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά αλλά δεν άντεξαν μέχρι το φινάλε για να φέρουν τα πάνω κάτω, κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Ολυμπιακός τελειώνοντας τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 3-4, με τις φυσιολογικές ήττες που υπολόγιζε σε Μαδρίτη και Μόσχα, έπαθε τη μεγάλη ζημιά στο Κάουνας, χάνοντας από τον…σάκο του μποξ του ομίλου (Ζαλγκίρις) και μάλιστα με είκοσι πόντους !

Αλλά και εντός έδρας από την Μπάμπεργκ του Τρινκιερι. Συνεπώς αν θέλει να προκριθεί θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον πέντε νίκες στο δεύτερο γύρο (σε επτά παιχνίδια) για να μην εξαρτάται από αποτελέσματα άλλων και από διαφορές. Δύσκολο έργο, αλλά όχι ακατόρθωτο για μια ομάδα που ξέρει να μην τα παρατάει ενώ θα έχει και τον Κώστα Παπανικολάου επιπλέον στο δεύτερο γύρο.

Η ΤΣΣΚΑ είχε 22/44διπ, 7/14τρ, 27/35 βολές, 20-11 ρημπ, 14 ασίστ έξι κλεψίματα, επτά λάθη, δύο κοψίματα.

Ο Ολυμπιακός είχε 22/36 δίπ, 8/19 τριπ, 17/21 βολές, 21-6 ρημπ, 13 ασίστ, τρία κλεψίματα, 11 λάθη, έξι κοψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 41-33, 66-61, 92-85

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 19 (1), Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 21 (3), Φριντζόν 3 (1), Νίκολς, Τζάκσον 3, Φρίλαντ 8, Βοροντσέβιτς 1, Χίγκινς 12 (2), Χριάπα 4, Κουρμπάνοφ 11, Χάινς 10.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Χάντερ 15, Παπαπέτρου, Σπανούλης 15 (1), Στρόμπερι 9 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 19 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 17 (3), Λοτζέσκι 10 (2).