Με επιβλητικό τρόπο πέρασε ο Ολυμπιακός από το Μαυροβούνιο, καθώς επικράτησε πολύ εύκολα της Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι με 13-6 και παρέμεινε στην κορυφή του Α’ ομίλου του Champions League στο πόλο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, με εξαιρετική άμυνα και πολυφωνία στην επίθεση δεν άφησαν στους γηπεδούχους κανένα περιθώριο να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά τους.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν δεχθεί μόλις ένα γκολ μέχρι δύο λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, σημείο στο οποίο προηγούνταν με 8-1, και από κει κι έπειτα χαλάρωσαν -τουλάχιστον αμυντικά-, αφού είχαν ήδη “καθαρίσει” το παιχνίδι.

Έχοντας στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές τρία εντός έδρας παιχνίδια, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δείχνει να έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο final-6 της Βουδαπέστης. Το επόμενο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι η πρωτιά στον όμιλο, που θα του δώσει το απευθείας εισιτήριο για τα ημιτελικά και -λογικά- θα αποτρέψει μία διασταύρωση με την πανίσχυρη Προ Ρέκο.

Με δεδομένο ότι στο ντέρμπι του Α΄ ομίλου η Μπαρτσελονέτα νίκησε στην Ισπανία την Πριμόριε Ριέκα 9-7, οι Ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία την επόμενη αγωνιστική (12/3), εφόσον επικρατήσουν των Ισπανών στον Πειραιά, να ξεφύγουν στην κορυφή της κατάταξης.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-2, 2-3, 3-4

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΧΕΡΤΣΕΓΚ ΝΟΒΙ: Βίντοβιτς, Πόρομπιτς, Μοσκόφ, Ράντοβιτς, Ράντζιτς, Ουκρόπινα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γούνας 3, Φουντούλης 3, Μάγιαρακ 3, Κολόμβος, Βλαχόπουλος, Μουρίκης, Δελακάς