Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σώζει (προς το παρόν) τον Ράφα Μπενίτεθ. Η ανακοίνωση της απόλυσης του ισπανού προπονητή φέρεται να έχει καθαρογραφεί και το μόνο που απομένει για να δοθεί στη δημοσιότητα είναι το πρώτο στραβοπάτημα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οσοι περίμεναν – ανάμεσά τους και ο δυνάμει διάδοχός του Ζινεντίν Ζιντάν – πως θα συμβεί κάτι τέτοιο στο παιχνίδι με τη Σοσιεδάδ απογοητεύτηκαν, αν και οι Βάσκοι πάλεψαν προτού παραδοθούν (3-1) ενώ αδικήθηκαν και από τον διαιτητή.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε δύο από τα γκολ, το πρώτο με πέναλτι, παρά το γεγονός ότι είχε αστοχήσει νωρίς στο παιχνίδι από τα 11 μέτρα.

Ηταν η πρώτη φορά στις 55 προσπάθειές του από τη «βούλα» με τη φανέλα της Ρεάλ που έστειλε την μπάλα να κυνηγήσει τα πουλιά του Σαντιάγο Μπερναμπέου, προκαλώντας αναταραχή στους χρήστες του twitter που πλημμύρισε από κάθε λογής σχόλια. Ακόμα όμως κι όταν αστοχεί, ο CR7 γράφει ιστορία καθώς ήταν το 100ό άστοχο πέναλτι των Μερένχες στη Λα Λίγκα.

Με τα δύο χθεσινά γκολ ο Ρονάλντο έκλεισε το 2015 έχοντας 57 τέρματα σε 57 αγώνες με τη Ρεάλ και την Εθνική Πορτογαλίας.

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ. Παρά τη νίκη της Ρεάλ, ο Ράφα Μπενίτεθ αποδοκιμάστηκε ακόμα μία φορά έντονα, κυρίως για την απόφασή του να αντικαταστήσει τον Χάμες Ροντρίγκες.

Παραδέχτηκε εμμέσως ότι ο Ρονάλντο του αγόρασε χρόνο παραμονής στον πάγκο της Ρεάλ, δηλώνοντας πως ο Πορτογάλος πήρε την ομάδα στην πλάτη του.

Ο Μπενίτεθ επέμεινε πως υπάρχει σε εξέλιξη καμπάνια εναντίον του, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αποδοκιμασίες: «Καθένας έχει τη γνώμη του. Οι ιδέες μου ταυτίζονται με αυτές της ομάδας, όχι με αυτές των δημοσιογράφων».

Για το θέμα της αρνητικής καμπάνιας μίλησε και ο Πέπε, παίρνοντας ουσιαστικά αποστάσεις από τις θέσεις του προπονητή του: «Ολες οι απόψεις είναι αποδεκτές, ο προπονητής έχει τη δική του, εμείς τη δική μας. Ο Τύπος πρέπει να μας αφήσει να δουλέψουμε και οι φίλαθλοι να σταθούν στο πλευρό μας».