Περνάει; Το ESPN είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα δει τη δεύτερη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ από τον καναπέ. Το πρόγραμμα των αγώνων ωστόσο αφήνει ένα παράθυρο αισιοδοξίας.

Μπάγερν, Αρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα είναι οι αντίπαλοι των Ερυθρολεύκων στον 6ο όμιλο και τρεις σημαντικές λεπτομέρειες του προγράμματος μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο για τον πρωταθλητή Ελλάδας ώστε να περάσει αλώβητος τις συμπληγάδες του Πεπ Γκουαρντιόλα και του Αρσέν Βενγκέρ.

Πρώτον, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ισχυρότερη του ομίλου, την Μπάγερν, στην πρώτη αγωνιστική στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο κανόνας λέει πως όσο νωρίτερα βρεθείς απέναντι στον ισχυρό τόσο το καλύτερο, γιατί δεν θα έχει προλάβει να βρει ρυθμό και δεν θα καίγεται για βαθμούς.

Δεύτερον, στα παιχνίδια της 3ης και της 4ης αγωνιστικής που θεωρούνται κλειδιά για κάθε ομάδα, ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος σε συνεχόμενα ματς με τον πιο αδύναμο του ομίλου, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Και τρίτον, η παράδοση κλείνει το μάτι στον Ολυμπιακό φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με την Αρσεναλ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Σε τρεις προηγούμενες, 2009/2010, 2011/2012 και 2012/2013, οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν τους Κανονιέρηδες σε παιχνίδια δίχως αύριο, εξασφαλίζοντας μια πρόκριση στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ (2006/2010) και δύο προκρίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν χωρά συζήτηση πως η Μπάγερν είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει την πρώτη θέση. Τη μοναδική φορά που οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν απέναντί της ήταν το φθινόπωρο του 1980 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Με τον νυν πρόεδρο των Βαυαρών Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε στην επίθεσή της, η Μπάγερν νίκησε με 4-2 στο Γ. Καραϊσκάκης τον Ολυμπιακό των Νίκου Σαργκάνη και Μάικ Γαλάκου. Στον επαναληπτικό η Μπάγερν επικράτησε ξανά με 3-0.

Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει εμπειρία από τον Ολυμπιακό, όταν ως παίκτης της Λίβερπουλ τη σεζόν 2004/2005 οι Κόκκινοι ηττήθηκαν με 1-0 στο Λιμάνι αλλά νίκησαν με 3-1 στο καθοριστικό ματς του Ανφιλντ, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου.

«Θα είναι πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πολύ ένθερμοι», παρατήρησε ο Αλόνσο μετά την κλήρωση, ενώ οι συμπαίκτες του ασχολήθηκαν περισσότερο με την Αρσεναλ και την επικείμενη συνάντησή του με τον Οζίλ και τον Μερτεζάκερ.

Το νέο πολυεργαλείο του Πεπ Γκουαρντιόλα που ακούει στο όνομα Ντόουγκλας Κόστα θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την ερυθρόλευκη άμυνα.

Οσον αφορά την Αρσεναλ, ίσως είναι η μόνη ομάδα που δεν φοβάται ο Ολυμπιακός λόγω της καλής παράδοσης που έχει απέναντί της. Χάνει μεν στο Λονδίνο, αλλά νικά στον Πειραιά.

Πιο χαρούμενος απ’ όλους εμφανίστηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ντιναμό Ζντράβκο Μάμιτς, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως «ο Θεός είναι Κροάτης. Μας έστειλε το γκρουπ που θέλαμε. Με τον Ολυμπιακό θα παλέψουμε για το Γιουρόπα Λιγκ».

«Μπορούμε»

«Σίγουρα δεν πρόκειται για εύκολη κλήρωση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι ως Ολυμπιακός να προσπαθήσουμε για το καλύτερο στον όμιλό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορούμε να κερδίσουμε την Μπάγερν και θα παλέψουμε ώστε να την κερδίσουμε».