Αγγιξε την κορυφή του κόσμου για λίγα λεπτά, αλλά τελικά θα φύγει από το Πεκίνο με το χάλκινο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος της.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα κατάφερε να δείξει σθένος και την κρίσιμη στιγμή να κάνει το μεγάλο άλμα στα 4.80 μέτρα, «κλειδώνοντας» το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου, μια αναμφίβολλα τεράστια επιτυχία με την οποία εξαργύρωσε την εξαιρετική σεζόν που διανύει.

Σε έναν τελικό που η πρωταθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη επιχειρούσε τελευταία τα άλματά της, οι περισσότερες αθλήτριες ξεκίνησαν πολύ δυνατά περνώντας με την πρώτη τα ύψη, γεγονός που άγχωσε την Νικόλ που χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τόσο τα 4.60μ. όσο και τα 4.70μ.

Γνωρίζοντας ότι έχει μείνει πίσω και χρειάζεται ένα μεγάλο άλμα, το έκανε στα 4.80μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη με αποτέλεσμα να περάσει και στην πρώτη θέση και να μεταφέρει το άγχος στις υπόλοιπες αθλήτριες (είχε ήδη αποκλειστεί η ρωσίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης Σιντόροβα που «κόλλησε» στα 4.50μ.).

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Λονδίνου η αμερικανίδα Τζένιφερ Σούρ, η Συμπατριώτισσά της Σάντι Μόρις, η σουηδέζα Αντζέλικα Μπένγκστον και η βρετανίδα Χόλι Μπράνσοου που μέχρι τότε είχαν μόνο επιτυχημένα άλματα, μπλόκαραν στα 4.80μ. και βγήκαν εκτός μάχης με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να «κλειδώνει» σίγουρα το μετάλλιο.

Ομως η κορυφαία αθλήτρια για εφέτος στον κόσμο η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα που έμεινε «ζωντανή» στην τελευταία προσπάθεια της στα 4.70, έδειξε στη συνέχεια την μεγάλη της κλάση και πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.80μ. και με την πρώτη τα 4.85μ. με αποτέλεσμα να περάσει στην πρώτη θέση.

Αμέσως μετά όμως η πρωταθλήτρια κόσμου του 2011, η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ πέρασε και αυτή με την πρώτη προσπάθεια τα 4.85μ. και μπήκε έτσι στην πρώτη θέση καθώς είχε καλύτερες προσπάθειες στα χαμηλότερα ύψη.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, δεν μπόρεσε να περάσει με την πρώτη τα 4.85μ. και έτσι απο πρώτη, υποχώρησε στην 3η θέση.

Στη συνέχεια και δεδομένου ότι είχε εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, άφησε τα 4.85μ. και επιχείρησε τις δύο τελευταίες προσπάθειες της στα 4.90μ. όπου θα έπρεπε δηλαδή να βελτιώσει κατά επτά εκατοστά το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ των 4.83μ..

Δεν τα κατάφερε όμως και έμεινε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, που όμως αποτελεί τεράστια επιτυχία και αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το 2007 στην Οζάκα της Ιαπωνίας και το αντίστοιχο χάλκινο μετάλλιο της Πηγής Δεβετζή στο τριπλούν.

Στη μάχη του χρυσού η κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα πέρασε και τα 4.90μ. σφραγίζοντας το χρυσό μετάλλιο και αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη βραζιλιάνα Μούρερ που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει.