Με έναν εκπληκτικό Λιονέλ Μέσι στη σύνθεσή της, η Μπαρτσελόνα νίκησε χθες 3-0 στη Βαρκελώνη την Μπάγερν Μονάχου, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ αποκτώντας το προβάδισμα έναντι των Βαυαρών εν όψει της ρεβάνς του Μονάχου την ερχόμενη Τρίτη.

Ο αργεντινός σούπερ σταρ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και όλοι υποκλίθηκαν στην αξία του.

«Τι να πεις κανείς γι’ αυτόν; Κάθε μέρα σε εκπλήσσει και περισσότερο. Με τον Μέσι το ποδόσφαιρο είναι πιο εύκολο. Είναι παίκτης από άλλη διάσταση και εμείς στην Μπαρτσελόνα μπορούμε να τον απολαμβάνουμε κάθε μέρα. Και πάντα έχει ακόμη μεγαλύτερη δίψα, ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες», δήλώσε μετά το ματς στο «Καμπ Νου» ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας, Λουίς Ενρίκε.

Από την άλλη πλευρά ο κόουτς της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρντιόλα, ήταν εμφανώς απογοητευμένος: «Μέχρι να δεχτούμε το πρώτο γκολ ελέγχαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Μετά από αυτό, χάσαμε τον έλεγχο. Φυσικά και είμαστε λυπημένοι με το αποτέλεσμα και το σκορ. Δε ξέρω αν το 3-0 είναι δίκαιο. Η ποιότητα των παικτών της Μπαρτσελόνα έκανε τη διαφορά. Δεν μπορώ πάντως να κατηγορήσω τους παίκτες μου. Είχαν φέτος όλη τη χρονιά πολλές δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσουν. Ο Μέσι είναι ασταμάτητος. Το μόνο που μπορείς να προσπαθήσεις είναι να τον εμποδίσεις να συμμετέχει στο παιχνίδι στο μέγιστο βαθμό.»

Για τον Αργεντινό σταρ μίλησε και ο τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ: «Μέχρι να δεχτούμε το πρώτο γκολ τα πηγαίναμε αρκετά καλά, αλλά όταν ήρθε το πρώτο γκολ από ένα λάθος, χάσαμε την ψυχραιμία και την ισορροπία μας. Η ατομική ποιότητα και η κλάση του Μέσι τον ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους κι έκανε τη διαφορά.»

Και τα πρωτοσέλιδα…

Χαρακτηριστικά είναι και τα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων:

Marca: «O Μέσι καταβρόχθισε τον Πεπ»

Mundo Deportivo: «Herr (Κύριος στα γερμανικά) Μέσι»

Sport: «Ευχαριστούμε, Μέσι»

Kicker: «Περισσότερο από μία ήττα»

Bild: «Μπάρτσα 3 – Γκουαρντιόλα 0»

Daily Express: «Το ταλέντο του Μέσι…»

Gazzeta Dello Sport: «FantaMessi»!

Equipe: «Κάιζερ Μέσι»!