Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν δεδομένο ότι δεν θα απαντούσε σε καμία περίπτωση, όχι μόνο σε πιθανό τηλεφώνημα (το οποίο δεν έγινε σύμφωνα με τον Ολυμπιακό), αλλά ούτε καν σε μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δείχνει αποφασισμένος να ζητήσει στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα (στον οποίο θα πάει πιθανότατα την Παρασκευή) να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που ξεφεύγει τόσο πολύ από τα όρια σε έναν αγώνα.

Πρόσφατα, στον τρίτο προημιτελικό Παναθηναϊκού – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (86-85) είχε καταγραφεί από τους τρεις διαιτητές (τον Κροάτη Σρέτεν Ράντοβιτς, τον Τούρκο Ρεσέπ Ανκαραλί και τον Σλοβένο Νταμίρ Γιαβόρτου) η εισβολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα αποδυτήριά τους μετά το τέλος του αγώνα.

Εκεί, αφού πρώτα τους πέταξε ένα κερί, στη συνέχεια άρχισε να τους καθυβρίζει με ιδιαίτερα απειλητικές εκφράσεις γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Και μάλιστα σε παιχνίδι που είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός.

Αλλά και πέρυσι, έπειτα από την ήττα στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, είχε εκστομίσει την περίφημη φράση οn camera: «Εγώ δεν είμαι Αλαφούζος και Βαρδινογιάννης να κάθομαι να με γαμ… μέσα στο σπίτι μου».

Ετσι κι αλλιώς, πάντως, ο Βασίλης Σπανούλης δεν επρόκειτο να δεχθεί να μιλήσει με έναν άνθρωπο που έβρισε τόσο αισχρά την οικογένειά του, την οποία καταράστηκε κιόλας.

Ουσιαστικά δημιουργείται η αίσθηση (όχι μόνο στον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη) ότι η μεταμέλεια του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού είναι περισσότερο αναγκαστική (ενδεχομένως και ύστερα από δικηγορική συμβουλή), βλέποντας την έκταση που πήρε το θέμα, ιδιαίτερα με την ανατριχιαστική έκφραση στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός («Σπανούλη, στον τάφο η γυναίκα και το παιδί σου»).

Αλλωστε και παλαιότερα, όταν κλήθηκε έπειτα από μηνύσεις να ανακαλέσει σχετικά με δημοσιεύματα σε έντυπα της εταιρείας του κατά των αδελφών Αγγελόπουλων, το έκανε και μάλιστα με δήλωση αναγνώρισης του ήθους των δύο αδελφών.

Μάλιστα χθες προχώρησε και σε δήλωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη –σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του, όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου –να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο».

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται μια φωνή να ρωτάει: «Μα πού είναι η Αστυνομία;». Το ίδιο είχε αναρωτηθεί και ο τούρκος ρέφερι Ανκαραλί όταν βγήκε από τα αποδυτήρια και είδε να μην υπάρχει αστυνομική δύναμη.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ίσως πρέπει να απασχολήσει την πολιτεία το θέμα.