Οργή επικρατεί στο Λιμάνι ύστερα από τη χυδαία φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατά του Βασίλη Σπανούλη στα αποδυτήρια, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

«Στον τάφο η γυναίκα και το παιδί σου. Γαμ… κωλόπαιδο. Ελα έξω αν είσαι μάγκας. Σου γαμ… η μάνα» ήταν κάποιες από τις εκφράσεις που ακούστηκαν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και οι Ερυθρόλευκοι κατέθεσαν και ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται η φωνή του φίλου του Παναθηναϊκού, γεγονός που συνέβη στα αποδυτήρια παρουσία πολλών μαρτύρων.

Την έκρηξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είχε προκαλέσει η κίνηση του Σπανούλη να πιάσει τα αφτιά του σε στυλ «δεν σας ακούω» προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά το τρίποντο που πέτυχε και έκανε το σκορ 77-64, ενάμισι λεπτό πριν από το φινάλε.

Οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν τότε στο γήπεδο πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού για να χτυπήσουν τους παίκτες, οι οποίοι έφυγαν τρέχοντας στα αποδυτήρια. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε το μικρόφωνο της Nova και ζήτησε παρέμβαση ακόμα και από τον Πρωθυπουργό για τιμωρία του Σπανούλη:

«Εχουμε παίξει 38,5 λεπτά και δεν έχει γίνει τίποτα. Οι φίλαθλοι δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η ομάδα μπορεί να μην ήταν καλή και δεν άξιζε να κερδίσει και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Συγχαρητήρια για την αγωνιστική του εικόνα. Ομως όλη η Ελλάδα είδε έναν άνθρωπο που έχει πλουτίσει, που έχει πολλά εκατομμύρια στον λογαριασμό του και υποτίθεται πως είναι παράδειγμα για τα μικρά παιδιά να φέρεται έτσι. Σε έναν αγώνα με 20.000 κόσμο, ο οποίος πρωτομαγιάτικα δεν έφυγε και ήρθε στο γήπεδο να συμπαρασταθεί στην ομάδα του, έρχεται ένας τιποτένιος, ένας ελεεινός που έχει έρθει 25 φορές στο ΟΑΚΑ και έχει φύγει με το κεφάλι σκυμμένο να κάνει αυτά τα πράγματα. Τι ήθελε να δείξει; Τα αφτιά του;

Καλώ τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον υφυπουργό κ. Κοντονή, που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να πατάξουν τη βία, να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά για να μπορέσει ο χώρος μας να αλλάξει. Στον χώρο που κάνουμε επενδύσεις. Βάζουμε τα λεφτά μας. Κάνουν επενδύσεις στον Αρη, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, αλλά από τέτοιες κινήσεις δεν μπορούν να υπάρχουν άλλοι άνθρωποι να επενδύσουν. Σήμερα ο Ολυμπιακός ήρθε και νίκησε δίκαια.

Ο Σπανούλης δεν έχει δουλειά στην Ελλάδα. Δεν έχει χώρο στο μπάσκετ. Κάποιος να τιμωρήσει τον άνθρωπο αυτόν. Ερχεται ο κόσμος να βγάλει την έντασή του, δυστυχώς, να χαμογελάσει και να δει την ομάδα του, είτε να κερδίσει, είτε να χάσει. Ετσι είναι ο αθλητισμός. Είναι απαράδεκτα αυτά. Εχει έρθει ο Ολυμπιακός και έχει χάσει με κάθε πιθανό τρόπο. Ομως, εγώ δεν έχω δει κανέναν παίκτη του Παναθηναϊκού να προκαλέσει. Αυτός ήρθε για να προκαλέσει» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού πήρε θέση την επόμενη ημέρα με δήλωσή του, που τον καλούσε να σέβεται τους νόμους, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε με νέα δήλωση θυμίζοντας στον υφυπουργό ότι είναι απλός φίλος του Παναθηναϊκού έχοντας παραχωρήσει τις μετοχές του, τονίζοντάς του ότι πρέπει να είναι πιο ενημερωμένος.

«Πώς σκατά επιτρέπουν τέτοια πράγματα εδώ πέρα; Η λίγκα χρειάζεται να κάνει κάτι γι’ αυτό» έγραψε στο twitter του ο παίκτης του Ολυμπιακού Ματ Λοτζέσκι, την ώρα που τα νέα μέτρα του Σταύρου Κοντονή εφαρμόστηκαν τελικά μόνο σε ματς της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, που πλήρωσε το μάρμαρο της εισόδου 10-15 οπαδών της στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Από τότε και γήπεδο εκκενώθηκε στο χάντμπολ για να συνεχιστεί ο τελικός ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ενώ προχθές οι ρέφερι όχι μόνο δεν διέκοψαν τον αγώνα, αλλά δεν έκαναν καν έκκληση για εκκένωση!

Επιλεκτικές ευαισθησίες

Ο διαιτητής Σπύρος Γκόντας αντέδρασε με τεχνική ποινή στον Σπανούλη. Το κακό με τους ρέφερι όμως είναι ότι δεν δείχνουν ευαισθησία με προσωρινή διακοπή των αγώνων σε ΣΕΦ, ΟΑΚΑ ή όπου αλλού όταν οι μάγκες του όχλου στην εξέδρα βρίζουν οικογένειες παικτών. Αντίθετα το κάνουν όταν βρίζουν τους ίδιους!