Ο Λιονέλ Μέσι συντρίβει τα ρεκόρ και δημιουργεί αυτά που στο μέλλον θα φαίνεται αδύνατον να καταρριφθούν, ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι για πόσο ακόμα θα τα βελτιώνει φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο άλλοτε συμπαίκτης του στην καταλανική ομάδα, βραζιλιάνος (και πολιτογραφημένος πορτογάλος) επιτελικός μέσος Ντέκο, έριξε επιπλέον νερό στον μύλο της συζήτησης για το ποδοσφαιρικό μέλλον του Αργεντινού, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «θα έρθει η ημέρα που θα αγωνίζεται σε άλλη ομάδα. Πιστεύω ότι θα συμβεί σχετικά γρήγορα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από εκείνον και τη διάθεσή του. Κάποια στιγμή θα αισθανθεί ότι δεν κινούνται όλα γύρω του και όταν αυτό γίνει τότε θα έχει έρθει η ώρα της φυγής. Ο Μέσι πρέπει να νιώθει πάντα ασφαλής και ικανοποιημένος» έδωσε τη δική του διάσταση στο θέμα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Η προτελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης αναδεικνύοντας πολλά πρόσωπα προς συζήτηση. Ο ισπανός επιτελικός μέσος Σεσκ Φάμπρεγας δήλωσε ότι απολαμβάνει ξανά το ποδόσφαιρο και τον ρόλο του στην Τσέλσι, ύστερα από το ατυχές πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα: «Βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου και αποδίδω ξανά αυτό που πραγματικά μπορώ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο φροντίζει ώστε να αξιοποιώ τις καλές πλευρές του παιχνιδιού μου» πέταξε την μπηχτή του για τον τρόπο με τον οποίο η πρώην ομάδα του τον «κακομεταχειρίστηκε».

Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Φάμπρεγας στην Αρσεναλ, ο αλσατός τεχνικός Αρσέν Βενγκέρ, απάντησε στον αμφισβητία μεγαλομέτοχο Αλισέρ Ουσμανόφ με νίκη επί της μέχρι πρότινος αήττητης (και μοναδικής ομάδας με τέσσερις νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς των ομίλων) Ντόρτμουντ, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 37 εκτός έδρας γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα περισσότερα από κάθε άλλον στην ιστορία του θεσμού.

Ο ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ. Την ίδια ώρα και ενώ η Λίβερπουλ αγκομαχεί για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της (είτε στο Τσάμπιονς είτε στο Γιουρόπα Λιγκ), ο ιταλός επιθετικός Μάριο Μπαλοτέλι αδυνατεί να εξελιχθεί σε ηγέτη των Κόκκινων και ήδη παρουσιάζεται ως χειμερινός μεταγραφικός στόχος της Ιντερ, καθώς ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θεωρεί ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τον αναστήσει.

Αντιθέτως, ο Αργεντινός Κουν Αγουέρο (ο ήρωας στο νικηφόρο 3-2 επί της Μπάγερν Μονάχου με χατ τρικ) αναγνωρίζεται από τον συμπαίκτη του Φρανκ Λάμπαρντ ως «ισάξιος των Μέσι και Ρονάλντο. Δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό σε ταλέντο».