Την ευθύνη της ήττας από τη Β. Ιρλανδία ανέλαβε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κλαούντιο Ρανιέρι ο οποίος παράλληλα εξέφρασε παράπονα για την απόδοση των διεθνών μας χαρακτηρίζοντας τα γκολ που δεχτήκαμε «ηλίθια»!

«Το πρόβλημα μας ήταν τα σημεία που δεχθήκαμε τα γκολ. Ξέραμε ότι οι αντίπαλοι μας είναι καλοί στις αντεπιθέσεις. Οταν παίζεις με τέτοιους αντιπάλους, πρέπει να έχεις παίκτες που να παίζουν καλά στο ένας εναντίον ενός. Μόνο ο Τοροσίδης προσπάθησε να το κάνει σήμερα και να σπάσει τη γραμμή του αντιπάλου», επεσήμανε ο κ. Ρανιέρι.

Ο ιταλός κόουτς αναφέρθηκε στο δίδυμο στην επίθεση Μήτρογλου-Αθανασιάδη και στην αποτυχία της Εθνικής στα μέχρι τώρα παιχνίδια: «Ο βαθμολογικός πίνακας πάντα λέει την αλήθεια. Εμείς πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Ηθελα να σπάσουμε την άμυνά τους για αυτό έβαλα τους Αθανασιάδη, Μήτρογλου. Δεν τα καταφέραμε, δεν φτάσαμε στο επίπεδο που θέλω. Δεν έκαναν τις προσπάθειες που έπρεπε οι μέσοι μας, δεχθήκαμε δυο ηλίθια γκολ κι αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα.

»Κάθε παιχνίδι είναι καθρέπτης του τι μπορεί να κάνει η ομάδα. Παίξαμε καλά ατομικά αλλά όχι ομαδικά. Η ευθύνη είναι πάντα του προπονητή. Αυτός πρέπει να βρει τη λύση, θα προσπαθήσω να βρω τις λύσεις και μόλις τα καταφέρω θα είμαι πολύ καλά. Πρέπει να παλέψουμε για να προκριθούμε. Τίποτα δεν έχει κριθεί, πρέπει να αντιδράσουμε τώρα».

Εξάλλου ο Κλαούντιο Ρανιέρι τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Η αλήθεια είναι πως είχαμε κακή αρχή και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεχθήκαμε το γκολ στα πρώτα λεπτά και μετά έπρεπε να παίξουμε δυνατά σε μια συμπαγή ομάδα, που ήξερε να κλείνει τους χώρους. Δεν είχαμε καλή ισορροπία στην μεσαία γραμμή. Είχα δει την Βόρεια Ιρλανδία στα προηγούμενα ματς και έδειξα στους παίκτες μου να είναι προσεκτικοί στις στημένες φάσεις και στις αντεπιθέσεις. Ομως, πέσαμε στην παγίδα. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη».

Σαλπιγγίδης: Λείπει το πνεύμα νικητή

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης υποστήριξε ότι λείπει από τους ποδοσφαιριστές το πνεύμα νικητή, η αυτοθυσία και η μαχητικότητα και τώρα καλούνται όλοι να δώσουν μπουνιά στο μαχαίρι!

«Η ευθύνη ανήκει σε εμάς, δεν ανταποκριθήκαμε. Οι αντίπαλοι ήταν πιο αποφασιστικοί. Θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας όλων. Μας λείπει το πνεύμα νικητή, η αυτοθυσία και η μαχητικότητα. Εχουμε αξιόλογους παίκτες και παλιότερους και νέους, δεν θα πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες αριστερά και δεξιά αλλά να αναλογιστούμε εμείς τι κάνουμε. Ολα τα υπόλοιπα είναι φθηνές δικαιολογίες», τόνισε ο Σαλπιγγίδης.

Πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα εκδηλώνεται η χαρά και η λύπη πολύ γρήγορα. Δεν θα πρέπει να ρίξουμε ευθύνες στα νέα παιδιά και στον προπονητή. Ολοι έχουμε ευθύνες. Δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε. Είναι μια δύσκολη βραδιά. Θα πρέπει να δώσουμε μπουνιά στο μαχαίρι για να ορθώσουμε το ανάστημά μας στη συνέχεια. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και το συμπέρασμα θα βγει σε ένα χρόνο».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Τοροσίδης υποστήριξε: «Μετράει και η ήττα, αλλά περισσότερο μετράει το πρόσωπο. Δεν παίζουμε το ποδόσφαιρο που παίζαμε. Η αλήθεια είναι αυτή. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Σίγουρα έχουν γίνει αλλαγές μέσα και έξω από την Εθνική, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Νιώθω σαν να έχουμε χάσει την ταυτότητά μας και αυτό με λυπεί. Θα δώσουμε πάντως τα πάντα για να είμαστε στη Γαλλία. Εχουμε ακόμη επτά ματς».

Σαμαράς: Να δείξουμε διαφορετική νοοτροπία

Ο Γιώργος Σαμαράς εξέφρασε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας της Εθνικής: «Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες για το ματς. Κάτι έλειπε στα τρία πρώτα παιχνίδια. Χρειάζεται να δείξουμε χαρακτήρα, να παλέψουμε στα υπόλοιπα ματς. Είναι αρκετές ομάδες στο ίδιο επίπεδο, η διαφορά είναι ότι μπορούν να προκριθούν τρεις. Πρέπει να δείξουμε διαφορετική νοοτροπία».

Ο Κώστας Σταφυλίδης δήλωσε: «Πρώτα από όλα θέλω να πω πως όλα τα παιδιά δώσαμε το 100% για τη νίκη. Οι αντίπαλοι έπαιξαν κλειστά και ήταν δύσκολο να τους διασπάσουμε. Εμείς φταίμε για την ήττα. Πάντα υπάρχει ελπίδα, δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά θα προσπαθήσουμε στην συνέχεια να αλλάξουμε την εικόνα και να πάμε καλύτερα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, ο προπονητής έβαλε και νέους ποδοσφαιριστές. Νομίζω πως χρειαζόμαστε χρόνο και όσο περνάνε τα παιχνίδια θα βγάζουμε καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας».

Ο γκολκίπερ της Β. Ιρλανδίας και πρώην του Ολυμπιακού Ρόι Κάρολ έπλεξε το εγκώμιο των συμπαικτών του: «Είναι υπέροχο που επέστρεψα στην Ελλάδα. Είχα 10 ποδοσφαιριστές μπροστά μου που έκαναν καταπληκτική δουλειά. Δεν έχω δει ποτέ την Ελλάδα να μένει με δύο γκολ πίσω εντός έδρας. Επαιξε σημαντικό ρόλο το γρήγορο γκολ. Τίποτα δεν έχει τελειώσει».