Εστω και την τελευταία στιγμή, έστω και με οριακές ψηφοφορίες και με τις προθεσμίες να «τεντώνονται» ώστε να μπορέσει να γίνει δυνατή η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1, ο Πανιώνιος εξασφάλισε καθώς φαίνεται δικαίωμα να αγωνιστεί και στη νέα σεζόν.

Η ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία αν και τέταρτη καλύτερη στην Ελλάδα δεν είχε λάβει τη σχετική αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν είχε συμμετάσχει στην κλήρωση του πρωταθλήματος, κατάφερε τη Δευτέρα να γίνει δεκτή – με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά – η επανεξέταση του φακέλου της από την ΕΕΑ.

Από νωρίς το πρωί στα γραφεία της ΕΕΑ ήταν παρόντες ο πρόεδρος και επί χρόνια βασικός χρηματοδότης του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός αλλά και ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος ως εκπρόσωπος της Καβάλας κατέθεσε το φάκελο της μακεδονικής ομάδας στην επιτροπή.

Πρώτος την πόρτα των γραφείων της ΕΕΑ πέρασε ο Ηλίας Λιανός, ο οποίος προσπάθησε να μεταπείσει τα μέλη της επιτροπής προκειμένου να επανεξετάσουν τον «κυανέρυθρο» φάκελο. Επειτα από μία ώρα ο ισχυρός άντρας του Πανιωνίου αποχώρησε με τους εκπροσώπους της Καβάλας να καταθέτουν φάκελο και να ζητούν από την επιτροπή να συμμετάσχουν στην Α1 παίρνοντας την θέση του Πανιωνίου – η μακεδονική ομάδα είναι η πρώτη επιλαχούσα από την Α2.

Τελικά η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με ψήφους 4-3 αποφάσισε να δώσει δικαίωμα συμμετοχής στη φετινή Basket League στον Πανιώνιο.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η αντίδραση των ανθρώπων της Καβάλας καθώς δεν φέρονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την υπόθεση επειδή θεωρούν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τηρήθηκαν οι χρονικές προθεσμίες.