Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει απόψε (20.00, ΑΝΤ1) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έπειτα από απουσία 21 μηνών με στόχο μια νίκη επί της ρωσικής Ντιναμό Μόσχας που θα τον θέσει εξαρχής σε τροχιά πρόκρισης. Κυρίως όμως αναζητεί μια επικράτηση που θα του προσφέρει σημαντική ανάσα δεδομένης της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται από το ξεκίνημα της σεζόν και δη του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου το Τριφύλλι ήδη έχει υποστεί δύο βαθμολογικές απώλειες σε τρεις αγώνες.

Ωστόσο το έργο των Πρασίνων κάθε άλλο παρά εύκολο θεωρείται απέναντι σε μια ομάδα που λογίζεται στις ανερχόμενες, πιο υπολογίσιμες και οικονομικά ισχυρές του ρωσικού πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι οι Μοσχοβίτες δαπάνησαν το περασμένο καλοκαίρι μόνο για τον γάλλο άσο Ματιέ Βαλμπουενά 7 εκατ. ευρώ (όσο κοστίζει ολόκληρο το ρόστερ του φετινού Παναθηναϊκού!) καταδεικνύει και το οικονομικό χάσμα που χωρίζει τους δύο συλλόγους.

Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο του κατάμεστου γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ποδοσφαιρικό εγωισμό. «Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο. Το έφτιαξε πέρυσι και το διατηρεί και φέτος» δήλωσε ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος πρόσθεσε: «Στα δύσκολα ο Παναθηναϊκός αντιδρά και περιμένω ότι η ομάδα και τώρα θα δείξει αυτό το πρόσωπο. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό». Σύμφωνα πάντως με τον 41χρονο κόουτς βασική προϋπόθεση για να πετύχουν οι Πράσινοι είναι η αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών. «Αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε απ’ αυτά που θέλω» σχολίασε ο κ. Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε τα θέλω του εντός γηπέδου: «Θέλω να έχουμε γρήγορο τρανζίσιον, να είμαστε προσεκτικοί στα στημένα γιατί η Ντιναμό είναι πολύ δυνατή σε αυτόν τον τομέα και, το κυριότερο, να είμαστε αποτελεσματικοί στις φάσεις που θα δημιουργήσουμε».

Το θετικό για τους Πράσινους είναι ότι η «πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου» σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Αναστασίου θα στερηθεί τις υπηρεσίες του κορυφαίου και πλέον ακριβοπληρωμένου παίκτη της, του Βαλμπουενά, ο οποίος υπέστη ρήξη σκωληκοειδίτιδας και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπως επίσης και των εξίσου πολύτιμων Ιγκόρ Ντενίσοφ, Βιλιάμ Βενκέρ και Γιούρι Ζιρκόφ.

Αντιθέτως, ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής των Πρασίνων Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό, παρά το γεγονός ότι χθες προπονήθηκε ατομικά, σήμερα αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, όπως και οι Κοτσόλης, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ντίνας, Καρέλης και ένας εκ των Πέτριτς ή Ατζαγκούν.

Στο μεταξύ, επισημοποιήθηκε η επέκταση της συνεργασίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον ΟΠΑΠ για ακόμη έναν χρόνο. Οι Πράσινοι θα λάβουν, όπως και την περασμένη σεζόν, 1,6 εκατ. ευρώ.