Ο Παναθηναϊκός είχε το όνομα αλλά η Καλλονή τη χάρη. Η λεσβιακή ομάδα που ήταν… καλλονή όνομα και πράμα, σε αντίθεση με τους Πράσινους που έβγαλαν όλη την ασχήμια τους στο ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, έφτασε σε μια σπουδαία νίκη με 1-0 (τη σημαντικότερη στην ιστορία της δεδομένου του brand name του αντιπάλου) συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία της (και) στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του πολύπειρου κόουτς Γιάννη Ματζουράκη παρέμεινε αήττητη έπειτα από τρεις αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας επίσης μία νίκη επί του Εργοτέλη (2-0) και μία ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια ώρα το Τριφύλλι του νεόκοπου τεχνικού Γιάννη Αναστασίου, που πέρυσι εντυπωσίασε με την απόδοσή του στον β’ γύρο, έβγαζε στο χορτάρι όλες τις (αγωνιστικές) ασθένειες που το ταλανίζουν από το ξεκίνημα της σεζόν και τις επέτεινε ο σοβαρός τραυματισμός του αναντικατάστατου Σουηδού Μπεργκ. Το καταδεικνύουν άλλωστε η ισοπαλία (1-1) της πρεμιέρας εναντίον του Λεβαδειακού, αλλά και η αγχωτική νίκη (2-1) επί του Πανιωνίου στις καθυστερήσεις, που φέρνουν ήδη τον ΠΑΟ σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας! Ακόμη πιο ανησυχητική ωστόσο είναι η μετριότατη εικόνα των Πρασίνων που θυμίζουν το περυσινό κακό ξεκίνημά τους…

Το καταπληκτικό αριστερό σουτ του Βραζιλιάνου Λεοζίνιο στο 35′ (εκμεταλλεύτηκε το παιδαριώδες λάθος του στόπερ του Τριφυλλιού Κουτρουμπή) που κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Κοτσόλη ήταν αρκετό για να χαρίσει στους νησιώτες μια ιστορική επικράτηση. Για να συμβεί αυτό, πάντως, έβαλε το χεράκι του και ο κατά τα άλλα έμπειρος αλλά κάκιστος χθες διαιτητής Τριτσώνης, ο οποίος με μια λανθασμένη απόφασή του άλλαξε τον ρου της ιστορίας του αγώνα. Μόλις στο 9′ δεν απέβαλε τον μαλτέζο γκολκίπερ της Καλλονής Χογκ, ο οποίος ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Κλωναρίδη, ενώ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Οσο κι αν δικαιούνται όμως να φωνάζουν οι Πράσινοι για τη διαιτησία του αθηναίου ρέφερι, στα υπόλοιπα 87′ έπεσαν θύματα της ανικανότητάς τους στη δημιουργία και στο σκοράρισμα.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Μανούσου, γεγονός όμως που δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την έκβαση της αναμέτρησης.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Γιορέντε

(69′ Πιπίνης), Ναβάρο, Αναστασιάδης, Βαλιός,

Αντέτζο, Κεϊτά (66′ Μπαρέρα), Καλτσάς, Λεοζίνιο (85′ Χωριανόπουλος), Μανούσος, Χουάνμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής (46′ Λαγός), Μέντες, Ζέκα, Μπούι (46′ Μπαϊράμι), Ατζαγκούν (70′ Καρέλης), Κλωναρίδης, Πέτριτς.