Ο ελληνικός αθλητισμός επιμένει… Και ο χθεσινός απολογισμός ήταν τρία μετάλλια, δύο χρυσά και ένα ασημένιο, στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας και Τζούντο.

Στο κλαμπ των σημαντικότερων αθλητών του τζούντο όλων των εποχών μπαίνει πλέον ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για τρίτη φορά στην καριέρα του!

Ο Ηλιάδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (στα -90 κ.) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας. Ο αθλητής είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο επίσης στις διοργανώσεις του Τόκιο (2010) και του Παρισιού (2011).

Στον τελικό ο έλληνας αθλητής νίκησε με Ippon τον Ούγγρο Κρίστιαν Τοτ, ενώ στην πορεία για το χρυσό σημείωσε άλλες τέσσερις νίκες. «Ημουν τόσο καλά προετοιμασμένος που ένιωθα έτοιμος για αυτή τη στιγμή» είπε ο Ηλιάδης, ο οποίος πριν από τέσσερις μήνες είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Αμστερνταμ, το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών με τους Σπύρο Γιάνναρο, Παναγιώτη Μαγδανή, Λευτέρη και Γιώργο Κόνσολα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, κάτι που είχε πετύχει και το 2013 στην Κορέα.

Επίσης, η Κατερίνα Νικολαΐδου πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, διεκδικώντας στα τελευταία μέτρα ακόμα και το χρυσό από τη νικήτρια, τη Βελγίδα Εβελιν Πέλεμαν.