Ήταν να μη γίνει η αρχή καθώς μετά το ασημένιο μετάλλιο της Αγγελοπούλου στην κωπηλασία, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και ο Χρήστου στην κολύμβηση και ο Γιακουμάτος στην ξιφασκία.

Ο Απόστολος Χρήστου, από τα νέα ταλέντα της ελληνικής κολύμβησης, επιλέχθηκε να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Κίνας, οι οποίοι διεξάγονται για δεύτερη φορά μετά τη Σιγκαπούρη το 2010 με τη συμμετοχή αθλητών ηλικίας από 15-18 ετών.

Έτσι ο Χρήστου δεν πήγε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται παράλληλα τις ίδιες ημέρες στο Βερολίνο, με την επιλογή να αποδεικνύεται σωστή.

Διότι, ενώ έχασε στη…χεριά το χάλκινο μετάλλιο μένοντας 4ος στα 100 μέτρα ύπτιο, το απόγευμα της Τετάρτης ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με 25.44, μένοντας πίσω μόνο από τον Ρώσο Ριλόφ που έκανε 25.09. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Σιμπιόνε.

Το τρίτο ελληνικό μετάλλιο (χάλκινο) κατέκτησε ο Μάριος Γιακουμάτος στην ξιφασκία, που αγωνίστηκε στον τελικό για την 3η θέση με τη μικτή ομάδα της Ευρώπης κόντρα στην ομάδα Ασίας – Ωκεανίας.

Εξαιρετική παρουσία στην κωπηλασία και από τη δίκωπο με τους Θωμά Καραμήτρο και Νίκο Κακούρη να κατακτούν την πρώτη θέση στο μικρό τελικό και την έβδομη στη γενική κατάταξη με 3:18.90.

Στην κολύμβηση η Ελένη Κουτσουβέλη προκρίθηκε στον αυριανό τελικό των 50 μέτρων ύπτιο με χρόνο 29.29 τερματίζοντας στην 4η θέση στον ημιτελικό. Επίσης η Ελισάβετ Παντή ήταν 28η στα 50 μέτρα ύπτιο με 30.41.

Στον στίβο ο Ανδρέας Θανάσης ήταν 8ος στον προκριματικό του δίσκου με βολή στα 55.36 και προκρίθηκε στον σαββατιάτικο τελικό.

Στην ιστιοπλοΐα, ο Γιώργος Παπαδόπουλος έκανε την καλύτερη εμφάνιση στην 6η ιστιοδρομία που ήταν 12ος, ενώ ήταν 20ος στην έβδομη και 26ος στην πέμπτη.

Στην σκοποβολή η Αννα Κορακάκη κατετάγη 18η στον προκριματικό του αεροβόλου πιστολιού 10 μέτρων.

Στο mountainbike, o Στέφανος Βασιλαντωνάκης ήταν 18ος μεταξύ 32 αθλητών.

«Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας Απόστολο Χρήστου, Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου και Μάριο Γιακουμάτο για την κατάκτηση των πρώτων μεταλλίων για τη χώρα μας. Ο ελληνικός αθλητισμός έδειξε ότι εκτός από παρόν, έχει και μέλλον και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά θα μας κάνουν πολλές φορές υπερήφανους στα χρόνια που έρχονται.

Ελπίζω κι εύχομαι να χαρούμε κι άλλα μετάλλια μέχρι το τέλος των Αγώνων» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.