Ενα γκολ του Οριτζι στο 88′ ήταν αρκετό για το Βέλγιο που νίκησε στο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο τη Ρωσία 1-0 και εξασφάλισε την πρόκριση του στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Μουντιάλ.

Το παιχνίδι δεν θα μείνει στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν χωρίς μεγάλες φάσεις και χωρίς ρυθμό, σε αντίθεση με τα ματς που έχουμε συνηθίσει ως τώρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το γκολ πάντως των Βέλγων ήταν όμορφο. Δείτε εδώ τη φάση του γκολ που οδήγησε την Εθνική Βελγίου στη νίκη επί της Ρωσίας, η οποία έμεινε στον έναν βαθμό.

Το Βέλγιο πάντως, για άλλη μία φορά δεν εντυπωσίασε. Μπορεί να άρχισε πιο δυνατά το παιχνίδι, αλλά οι Ρώσοι ήταν αυτοί που επέβαλαν το ρυθμό τους στο α’ μέρος και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει. Ο Κουρτουά επενέβη αποτελεσματικά σε σουτ του Φαϊζούλιν (12′) και Σατόφ (30′), ενώ η καλύτερη στιγμή των Ρώσων ήταν η κεφαλιά του Κοκόριν στο 44′ (η μπάλα άουτ). Σε ότι αφορά το Βέλγιο, ο Μέρτενς ήταν ο παίκτης που απειλούσε, τη στιγμή που ο Αζάρ ήταν μπλοκαρισμένος.

Να σημειώσουμε ότι στο 27΄ οι Ρώσοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλντερβέιρελντ στον Κανουνίκοφ στα όρια της περιοχής.

Στο β’ μέρος ο ρυθμός ήταν ακόμα πιο αργός, και ουσιαστικά οι καλές φάσεις έγιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 81′ σε σουτ του Ενένκο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, στο 84′ σε εκτέλεση φάουλ από τον Μιραλάς η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και στο 88′ το Βέλγιο πέτυχε το γκολ της νίκης. Ο Αζάρ γύρισε τη μπάλα στον Οριτζι ο οποίος σκόραρε με ωραίο σουτ. Ο Μιραλάς έχασε μία ακόμα ευκαιρία στο 90′ όταν σούταρε για να αποκρούσει ο Ακινφέεφ.

Βέλγιο: Κουρτουά, Κομπανί, Φαν Μπούιτεν, Βερμάελεν (31΄Βερτόνχεν λ.τ.), Αλντερβέιρελντ, Φελαϊνί, Βίτσελ, Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Μέρτενς (75΄Μιραλάς), Λουκακού (57΄ Όριτζι)

Ρωσία: Ακινφέεφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς,Κοζλόφ (62΄Εσένκο λ.τ.), Κομπάροφ, Σαμέντοφ (90΄Κερζάκοφ), Φαϊζούλιν, Γκλουσάκοφ, Σάτοφ (83΄Τζαγκόεν), Κοκόριν, Κανουνίκοφ.