Ο έμπειρος Αλεξάντρ Κερζάκοφ (τον οποίο ο προπονητής του Φάμπιο Καπέλο είχε ξεχάσει στον πάγκο!) έσωσε τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα Ιγκόρ Ακινφέεφ.

Η Ρωσία απέφυγε έτσι μια οδυνηρή ήττα ισοφαρίζοντας τελικά σε 1-1 τη Νότια Κορέα που άγγιξε τη μεγάλη έκπληξη.

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν οι άμυνες και το συντηρητικό παιχνίδι των δύο ομάδων, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις οι δύο αντίπαλοι άρχισαν δειλά δειλά να βγαίνουν μπροστά. Οι Κορεάτες δοκίμασαν την τύχη τους από μακριά, βλέποντας και την κακή βραδιά του Ρώσου τερματοφύλακα (που είχε χάσει τρεις φορές την μπάλα μέσα από τα χέρια του) και δικαιώθηκαν στο 68’.

Ο Λι Κέουν-Χο σούταρε από μακριά ο Ιγκορ Ακινφέεφ, προσπάθησε να μπλοκάρει αλλά η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του και πήγε στο βάθος της εστίας του.

Δείτε το απίστευτο λάθος του τερματοφύλακα στο γκολ της Νοτίου Κορέας

Ο Καπέλο κάτι ξέχασε στον πάγκο…

Ο ιταλός τεχνικός των Ρώσων Φάμπιο Καπέλο θυμήθηκε ότι είχε στον πάγκο τον πιο έμπειρο παίκτη του, τον Κερζάκοφ, τον οποίο και έριξε -έστω και καθυστερημένα- στο παιχνίδι και εκείνος αμέσως τον δικαίωσε ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1 σε μια δύσκολη και σύνθετη φάση όπου οι Νοτιοκορεάτες ζήτησαν οφσάιντ.

Δείτε το γκολ του Κερζάκοφ για τη Ρωσία

Οσον αφορά πάντως τον Αργεντίνο διαιτητή Νέστορ Φαμπιάν Πιτάνα γιόρτασε τα γενέθλιά του (έκλεισε τα 39 στο γήπεδο) με μια εξαιρετική διαιτησία.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεφ, Εστσένκο, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Ζιρκόβ (71′ Κερζακόβ), Σαμέντοβ, Σατόβ (59′ Τζαγκόεβ), Κοκόριν.

Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ, Γιονγκ Λι, Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν, Χονγκ Γέονγκ-Χου (72′ Χβουάν), Γιουν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιούνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, Κου Για-Τσέολ, Παρκ Τσου-Γιούνγκ (56′ Λι Κέουν-Χο), Σον Χέουνγκ-Μιν (84’ Μπό Κιμ)

Η βαθμολογία: Βέλγιο 3, Ρωσία και Νότια Κορέα 1, Αλγερία 0.