Ο Ολυμπιακός ανέβηκε ακόμα μία θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη των συλλόγων, φτάνοντας στην 23η θέση. Σύμφωνα με το «Euroclubindex», οι Ερυθρόλευκοι έχουν 3.001 βαθμούς και ξεπέρασαν τη Μίλαν που βρίσκεται στην 24η θέση με 2.989 βαθμούς , ενώ πλησίασαν σε απόσταση βολής τη Ρόμα ( 3.061 βαθμούς στην 22η θέση). Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 8η θέση με 3.523 βαθμούς.

Οι άλλες ελληνικές ομάδες: ΠΑΟΚ 88η θέση με 2.232 βαθμούς, Παναθηναϊκός 127η θέση με 2207, Ατρόμητος 152η θέση με 2128 βαθμούς.

Την πρώτη θέση κατέχει η Μπαρτσελόνα ( 4348 β.), τη δεύτερη η Ρεάλ Μαδρίτης (4346), την τρίτη η Μπάγερν Μονάχου (4166).

Ο Μαρκάνο

Ο στόπερ του Ολυμπιακού μπήκε στην κορυφαία ενδεκάδα των ισπανών που αγωνίζονται εκτός συνόρων, σύμφωνα με το « Eurosport».

Η ισπανική έκδοση του «Eurosport» είχε θετικά σχόλια για τον Ερυθρόλευκο κεντρικό αμυντικό και τον τοποθέτησε στην καλύτερη ενδεκάδα μαζί με τους Ισπανούς: Αντριάν (Γουέστ Χαμ), Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Μεχία (Εργοτέλης), Ράνχελ (Σουόνσι), Αρτέτα (Άρσεναλ), Τιάγκο (Μπάγερν), Πάμπλο (Σουόνσι), Μάτα (Μάντσεστερ Γ.), Καγιεχόν (Νάπολι) και Σοριάνο (Σάλτσμπουργκ).

Στον αγωνιστικό τομέα οι Φουστέρ, Χολέβας έβγαλαν το πρόγραμμα της προπόνησης την Δευτέρα και στην τελευταία προπόνηση της Τρίτης θα διαπιστωθεί αν ο Μίτσελ θα τους υπολογίζει για τον αγώνα ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Ο Νέλσον Βαλντές ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος και συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε δοκιμές στην προπόνηση και προσανατολίζεται να παρατάξει στο ματς της Τετάρτης στο Δημοτικό στάδιο Περιστερίου τους: Μέγερι, Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο (Παπαδόπουλο), Μπονγκ, Μανιάτη, Σάμαρη (Εντινγκά), Κάμπελ, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν, Σαβιόλα.

Ο Μάικλ Ολαϊτάν βρίσκεται στο στόχαστο των Βαλένθια, Νις, Οσέρ σύμφωνα με ισπανικά και γαλλικά δημοσιεύματα.

Τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ατρόμητο έχουν κυκλοφορήσει και διατίθενται από τα εκδοτήρια του Γεώργιος Καρασκάκης: Τρίτη (10.00-18.00), Τετάρτη (10.00- 16.00). Τιμώνται 15 ευρώ.

Την Τρίτη θα βγουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια της συνάντησης με τον Πλατανιά που θα γίνει το Σάββατο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Εισιτήρια (οι τιμές τους είναι €10 , 15 , 20 , 25 , 30 , 35 και € 80 VIP ) θα διατίθενται μέσω Ιντερνετ από το επίσημο site του Ολυμπιακού.