Ανοιξαν τον δρόμο για την εκκαθάριση της ΑΕΚ, τη συμμετοχή της σε ερασιτεχνική κατηγορία και φυσικά για τον Δημήτρη Μελισσανίδη οι Supporters στη γενική συνέλευση που έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα και δεν κράτησε περισσότερο από 10 λεπτά.

Στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών όπου έγινε η γενική συνέλευση το παρών έδωσαν και περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ που παρακολούθησαν τη σύντομη διαδικασία την οποία συντόνισαν ο πρόεδρος των Supporters Μάκης Κασνακίδης και ο Βασίλης Γεώργας.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο Μάκης Κασνακίδης παραδέχτηκε ότι υπάρχει έμμεση επικοινωνία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, δηλαδή μέσω κάποιων τρίτων, αλλά τόνισε ότι θα μιλήσουν και απ’ευθείας. Παράλληλα είπε ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η εκκαθάριση και ο ερχομός του Δημήτρη Μελισσανίδη αποτελεί μονόδρομο.

Στη ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ που θα γίνει την Τρίτη το πρωί 14 Μαϊου, αποφασίστηκε οι Supporters να εκπροσωπηθούν από τον Αλέξη Αλεξίου, που δεν είναι Supporter, αλλά έτσι και αλλιώς έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει στη διαδικασία εκκαθάρισης. Επίσης τονίστηκε ότι ο εκκαθαριστής που θα προέρχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης θα έχει την υποχρέωση να διεκδικήσει τα χρήματα από την οικογένεια Ψωμιάδη. Ο Κασνακίδης μάλιστα ανέφερε ότι άλλο πράγμα είναι η συμμετοχή της ΑΕΚ στην ερασιτεχνική κατηγορία με τον Μελισσανίδη και άλλο χωρίς αυτόν.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο ζήτησαν από τον Κασνακίδη να «κυνηγήσουν» όλους όσους ευθύνονται για το κατάντημα της ομάδας, να αποδοθούν ευθύνες, αλλά και να υπάρξουν ποινικές κυρώσεις: «Δεν θέλουμε να θαφτούν πάλι όλα και να μην υπάρξει κάποιος ή κάποιοι που θα σταλούν στα δικαστήρια για ότι έχουν κάνει, αλλά και να τους ζητηθεί να επιστρέψουν χρήματα αν αποδειχτεί ότι υπάρχει κάτι μεμπτό» είπαν χαρακτηριστικά.

Μετά απ’αυτή την εξέλιξη αύριο θα εκλεχτεί το νέο ΔΣ της ΠΑΕ το οποίο θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από τον Ανδρέα Δημητρέλο (πρόεδρο), Νεστορίδη (εκπρόσωπο της Ερασιτεχνικής), Βασίλη Σίμο (εκπρόσωπο του Νίκου Νοτιά) και τον Αλέξη Αλεξίου.

Το νέο ΔΣ που θα προκύψει την Τρίτη θα οδηγήσει οριστικά την ΑΕΚ σε εκκαθάριση, δηλαδή στην ερασιτεχνική κατηγορία και θα ανοίξει το δρόμο στο Δημήτρη Μελισσανίδη. Εκτός και αν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη από τον Νίκο Νοτιά ή την ερασιτεχνική πράγμα που δύσκολα θα γίνει. Άλλωστε η τελική βαθμολογία επικυρώθηκε από τη Σούπερ Λιγκ το πρωί της Δευτέρας και η ΑΕΚ υποβιβάστηκε οριστικά.

Αποσύρει την καταγγελία κατά του Αρη

Το πρωί της Δευτέρας εκδικάστηκε η καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Άρη για την υπαγωγή του στο άρθρο 99. Η Σούπερ Λιγκ παρέπεμψε την υπόθεση στην ΕΠΟ, αλλά η ΑΕΚ με τη σύμφωνη γνώμη του Δημήτρη Μελισσανίδη, αποφάσισε να στείλει έγγραφο με το οποίο θα την αποσύρει. Η απόφαση αυτή θα επικυρωθεί και από τη ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ την Τρίτη το πρωί και έτσι η ΑΕΚ δεν θα την υποστηρίξει.