Ιδανικό φινάλε με άλλα δύο μετάλλια (ασημένια με Μιλλούση και Τσολακίδη) για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Κότμπους.

Ετσι ο συνολικός απολογισμός των τεσσάρων μεταλλίων (είχαν προηγηθεί το Σάββατο, το χρυσό του Πετρούνια στους κρίκους και το ασημένιο του Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους) είναι το καλύτερο μήνυμα εν’ όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Μόσχας σε έναν μήνα.

Την αρχή στους τελικούς της Κυριακής έκανε η Βάσω Μιλλούση, που κατέκτησε τη 2η θέση στη δοκό ισορροπίας με 14,300 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 5,70). Η 29χρονη πρωταθλήτρια πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή της και συνέχισε τη σταθερά ανοδική πορεία της, κερδίζοντας το δεύτερο μετάλλιό της μέσα στο 2013, αφού μία εβδομάδα νωρίτερα είχε αναδειχθεί 3η στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου στον τελικό, αλλά και από το γεγονός ότι μέσα σε μία εβδομάδα εκτέλεσα σταθερά το πρόγραμμά μου συνολικά τέσσερις φορές, σε προκριματικούς και τελικούς στη Γαλλία και τη Γερμανία. Πρόκειται για ένα πολύ θετικό σημάδι. Αν «βγει» έτσι το πρόγραμμά μου και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όλα θα πάνε καλά. Με το νέο κώδικα βαθμολογίας οι κριτές έχουν γίνει πολύ αυστηροί και μπορεί να μην σου μετρήσουν μία άσκηση, αν θεωρήσουν ότι κάτι δεν έγινε σωστά. Το κλειδί είναι η σταθερή, «καθαρή» εκτέλεση και πάνω σ’ αυτόν τον τομέα θα δουλέψουμε στον ένα μήνα που ακολουθεί» τόνισε η Βάσω Μιλλούση.

Ξανά στο βάθρο ανέβηκε και ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο, τερματίζοντας 2ος στο Κότμπους με 15,300 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 6,50) και με πολύ καλή εμφάνιση.«Η χρονιά ξεκίνησε καλά και αυτό μας κάνει χαρούμενους. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στους ίδιους ρυθμούς, κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Αργήσαμε να το πετύχουμε, αλλά κάναμε μεγάλη προσπάθεια και τελικά φαίνεται ότι τα καταφέραμε καλά. Έχουμε πάντως δουλειά μπροστά μας.

Η βαθμολογία στον τελικό ήταν λίγο αυστηρή και οι κριτές «έκοβαν» βαθμούς με το παραμικρό. Θα μπορούσα να βγω ακόμα και πρώτος, αλλά δεν πειράζει, κανένα πρόβλημα» τόνισε ο Ελληνας πρωταθλητής.