Περίεργη αντίληψη φαίνεται πως διακατέχει τους επιτελείς του υπουργείου Μεταφορών για τις έξυπνες εφαρμογές –και δεν εννοώ απαραίτητα το μπλόκο που επιχειρεί να βάλει το νομοσχέδιο στο γνωστό «Beat», χάριν του… Θύμιου Λυμπερόπουλου. Ενώ λοιπόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και προσωπικά ο Χρήστος Σπίρτζης διαφήμιζαν με τυμπανοκρουσίες το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την τηλεματική στα μέσα μεταφοράς, χθες συνέβη το εξής καταπληκτικό: η εφαρμογή για το εισιτήριο μέσω smartphone απενεργοποιήθηκε! Μάλιστα, δεν πάει πολύς καιρός που εκσυγχρονίστηκε και απέκτησε πιο μοντέρνα και εύχρηστη μορφή, αλλά η ηγεσία του υπουργείου και ο ΟΑΣΑ αποφάσισαν ότι στο εξής το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν «σηκώνει» smartphone, μολονότι ακόμη και οι κάρτες επιβίβασης στα αεροπλάνα έχουν αντικατασταθεί στην πράξη από αντίστοιχες εφαρμογές για έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Τι είναι λοιπόν το πολυδιαφημισμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο; Η αγορά μαγνητικής κάρτας ή χάρτινου εισιτηρίου με τσιπάκι, προκειμένου να επικυρώνεται στα αντίστοιχα μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ και συρμούς. Αν εσείς θέλατε έξυπνα εισιτήρια για έξυπνα τηλέφωνα, μάλλον λογαριάζατε χωρίς τον… Σπίρτζη!

Δεν είναι δουλειά σας οι εκλογές!

Απάντηση στον Γερούν Ντεϊσελμπλούμ για τις εκλογές έδωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην εκδήλωση «Η Ευρώπη στον απόηχο των γερμανικών εκλογών» –που διοργάνωσε το Business School Club of Greece –ξεκαθάρισε στον πρόεδρο του Eurogroup ότι «το Σύνταγμα της Ελλάδας ορίζει πότε έχουμε εκλογές». Και πρόσθεσε πως «δεν είναι δουλειά κανενός να πει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές. Αυτό είναι εσωτερικό μας ζήτημα». Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Γερούν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως καλό είναι η χώρα μας να προχωρήσει σε εκλογές το 2019.

Ο Μητσοτάκης επανέφερε μάλιστα το αίτημα για πολιτική αλλαγή υποστηρίζοντας πως η διενέργεια εκλογών δεν θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια «επειδή η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές που θα αναπτύξουν την οικονομία και θα έχουν την αποδοχή των πολιτών. Το κόμμα μου θα ήθελε μια τέτοια εξέλιξη και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αστάθεια, γιατί η κυβέρνησή μου θα είναι αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση».

Η ΑΔΕΔΥ απαντά στην αξιολόγηση με καταλήψεις

Εξέπνευσε χθες η πρώτη προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμπληρώσουν και να παραδώσουν τα φύλλα αξιολόγησης. Από σήμερα το υπουργείο στην πραγματικότητα πετά το μπαλάκι στους προϊσταμένους και τους διευθυντές, οι οποίοι, σύμφωνα με την τροπολογία που έχει ψηφιστεί, θα πρέπει έως τις 23 Οκτωβρίου να έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υφισταμένων τους, διαφορετικά δε θα έχουν κανένα δικαίωμα διεκδίκησης άλλης θέσης ευθύνης. Η ΑΔΕΔΥ απαντά στα τελεσίγραφα του υπουργείου με καταλήψεις σε υπηρεσίες, υπουργεία, δημαρχεία ακόμη και νοσοκομεία, δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Από την πλευρά της, η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη επιμένει πως στο Δημόσιο η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να αξιολογηθεί και πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους «να συνεχίσουν και το επόμενο κρίσιμο εικοσαήμερο την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση», αναφέρει ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου.