Η πρώτη κυρία φοβάται τα αεροπλάνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2017 08:00 |
Η πρώτη κυρία φοβάται τα αεροπλάνα

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συνοδεύεται μεν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από πλειάδα επιχειρηματιών, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει στο πλευρό του τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος για τον οποίο δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με το πρωτόκολλο ή ανειλημμένες υποχρεώσεις, αλλά ότι... φοβάται τα αεροπλάνα! Ετσι, αναπόφευκτα, εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, η επίσκεψη του γάλλου προέδρου θα χάσει κάτι από την αίγλη της και μοιραία η εμφάνισή της δεν θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του επίσημου δείπνου που προγραμματίζεται στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σημειώνω ότι έγινε μόλις χθες γνωστό από τη γαλλική Προεδρία της Δημοκρατίας ότι η Μπριζίτ θα έχει πλέον επίσημο ρόλο, εκπροσωπώντας τη Γαλλία, αλλά δεν θα αμείβεται ούτε θα έχει συγκεκριμένο προϋπολογισμό και υπαλληλικό προσωπικό, παρά μόνον τρεις συνεργάτες: δύο συμβούλους και μία γραμματέα. Ο λόγος είναι πως δεν θα εξισωθεί τελικώς στα πρότυπα της «Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ, λόγω και των αντιδράσεων που υπήρξαν σ' αυτή την προοπτική.

- Ρεπορτάζ για τον Μακρόν και τους επενδυτές στη σελίδα 10. Διαβάστε ακόμα: Χωρίς «τίτλο» θα μείνει η Μπριζίτ (σελίδα 32)

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ