Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τακτικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνήθως εκεί δημοσιεύει κομμάτια από τις ομιλίες ή τις δηλώσεις του που πιστεύει ότι έχουν σημασία και δίνουν το αντιπολιτευτικό στίγμα της ΝΔ. Σε κάποιες δε περιπτώσεις ο Κυριάκος θεωρεί ότι μία αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα σε υψηλούς τόνους είναι καλό να εκφράζεται στα social media καθώς χιλιάδες πολίτες τα χρησιμοποιούν και τα παρακολουθούν.

Ετσι, χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ότι ο δήμαρχος Κυθήρων ήταν σε συνεννόηση με τη ΝΔ και γι’ αυτό ζητούσε πολλά πυροσβεστικά μέσα για τη φωτιά τού απάντησε με δύο tweets. Στο πρώτο ανέφερε πως είναι «απαράδεκτη η προσωπική επίθεση στον δήμαρχο Κυθήρων. Οποιος αποκλίνει από τις κυβερνητικές δικαιολογίες στοχοποιείται». Ακολούθησε και δεύτερο στο ίδιο επικριτικό ύφος για τον αναπληρωτή υπουργό: «Εμείς δεν διχάζουμε πάνω στα καμένα. Θέτουμε ερωτήματα για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί».

Τα tweets του αρχηγού της ΝΔ πάντως, λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, δεν είναι ξεκομμένα και από τον γαλάζιο αντιπολιτευτικό σχεδιασμό. Στόχος του Κυριάκου είναι να δείξει πως η ΝΔ εν μέσω θέρους είναι παρούσα, παρακολουθεί και ελέγχει τις αστοχίες και αποτυχίες της κυβέρνησης. Και το twitter, θεωρεί, πως είναι ένα ακόμη εργαλείο για να πετύχει το παραπάνω.

Ολιγοήμερη ανάπαυλα

Δεν είναι μόνο τα τουίτ του Μητσοτάκη και οι σκληρές ανακοινώσεις της Πειραιώς για την καταστροφή στα Κύθηρα και τις ευθύνες που αποδίδονται στον κυβερνητικό συντονισμό. Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ υπήρξαν εισηγήσεις και για επιτόπια επιθεώρηση του Κυριάκου στο πυρόπληκτο νησί –όχι μόνο ως κίνηση συμπαράστασης στους κατοίκους που δοκιμάστηκαν από τη φωτιά αλλά και για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκρινε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους αντιπολίτευση, την ώρα που οι εστίες καπνίζουν στα Κύθηρα και υπάρχει ακόμη κίνδυνος αναζωπυρώσεων –συνεπώς, η ΝΔ θα πρέπει να περιοριστεί στα σημεία όπου η κριτική κατά των κυβερνητικών χειρισμών είναι ουσιαστική. Η επίσκεψη στα Κύθηρα δεν έχει βγει εκτός ατζέντας, αλλά –όπως έγινε και με την επίσκεψη στη Μάνη –θα γίνει στην ώρα της, προς τα τέλη του καλοκαιριού. Προς το παρόν, ο Κυριάκος ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Σίφνο, ετοιμάζεται για ολιγοήμερη ανάπαυλα στα Χανιά.