Τη «λάμψη» του Νίκου Φίλη και των 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και μία εβδομάδα εμφανίζονται –μέσω διαρροών –έτοιμοι να καταθέσουν ερώτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα προς τον Πάνο Καμμένο –αλλά ποτέ δεν το κάνουν -, φαίνεται πως ζήλεψε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κι αυτό επειδή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε χθες επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας γύρω από τις φήμες για νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Την ίδια στιγμή, αίτημα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων κατέθεσε χθες Το Ποτάμι. Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Σπύρο Δανέλλη σκοπός είναι «ο υπουργός Εθνικής Αμυνας να δώσει απαντήσεις για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα».

Στην ερώτησή του ο Θεοχαρόπουλος ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις για τα σχέδια του υπουργού, αν και αφήνει τις αιχμές του για τις ενδοκυβερνητικές «κόντρες». «Πρόκειται για εθνικό ζήτημα. Δεν πρόκειται ούτε για εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε για θέμα που περιορίζεται σε μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εντός της κυβέρνησης» αναφέρει και συμπληρώνει πως είναι «πράγματι αδιανόητο», σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, «ο υπουργός Αμυνας με την ανοχή του Πρωθυπουργού να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο και να δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».